Ulkomaat

Kohu Venäjällä: Onko hän Putinin salaperäinen tytär?

Julkaistu: , Päivitetty:

Venäjällä on jälleen noussut kohu presidentti Vladimir Putinin toisen tyttären henkilöllisyydestä.
Kiista leimahti, kun uutistoimisto Reuters kertoi Gazprombankin varajohtajan Andrei Akimovin sanoneen, että Moskovan valtionyliopiston Innopraktika-tutkimusprojektin johtaja Katerina Tihonova on Putinin tytär. Gazprombank on rahoittanut projektia.

– Tiesin, että hän on Putinin tytär. Mutta tietenkin päätimme tukea projektia perhesuhteista huolimatta, Akimov sanoi Reutersin mukaan.

Haastattelun tultua julki hän kuitenkin kiisti kommenttinsa ja kertoi olevansa ihmeissään.

– Akimov ei ole antanut kyseistä lausuntoa, Gazprombankin tiedotteessa kirjoitettiin.


Reuters sanoo seisovansa nauhoittamansa haastattelun takana. Uutistoimisto kertoo varmistaneensa Tihonovan henkilöllisyyden myös kahdesta muusta lähteestä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Reutersin artikkeli käsitteli Tihonovan ja Putinia lähellä olevan Venäjän eliitin lasten elämää. Jutun mukaan Tihonova on kutsunut itseään Kirill Shamalovin puolisoksi. Shamalovilla on noin kahden miljardin dollarin arvoinen omistusosuus kaasu- ja petrokemikaaliyhtiöstä, ja hän on Putinin pitkäaikaisen ystävän poika.

Oppositiobloggari paljasti valehenkilöllisyyden

Oppositiobloggari Aleksei Navalnyi paljasti Facebook-sivullaan Putinin tyttären tarkkaan varjellun valehenkilöllisyyden jo tammikuussa.

Hän sanoi, että Putinin tuolloin 28-vuotias Jekaterina-tytär käyttää salanimeä Katerina Vladimirovna Tihonova ja johtaa järjestöä, joka suunnittelee yli miljardin euron arvoista uudistusta Moskovan valtionyliopistolle. Jekaterina Putinalla ei tiettävästi ole merkittäviä tieteellisiä ansioita.

Putin on varjellut perheensä yksityisyyttä lähes valtiosalaisuuden tavoin. Viime vuoden kesällä paljastui, että Putinin toinen tytär Maria oli asunut Hollannissa.

Hän joutui kuitenkin poistumaan maasta sen jälkeen kun Amsterdamista lähtenyt Malaysia Airlines -yhtiön kone ammuttiin alas Itä-Ukrainassa. Koneen alasampumisesta on epäilty Venäjän tukemia Itä-Ukrainan separatisteja.