Yön uutiset: Postiriidan selvittely jatkuu, Cameron linjaa Britannian EU-tavoitteita... - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Postiriidan selvittely jatkuu, Cameron linjaa Britannian EU-tavoitteita...

Lue tästä yön nopea uutiskooste.

10.11.2015 5:30

Postiriidan selvittely jatkuu valtakunnansovittelijan johdolla

Posti- ja logistiikka-alan ammattiliitto Pau ja työnantajaliitto Palta jatkavat tänään postiriidan selvittelyä valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Liittojen mukaan riitaan ei ole luvassa nopeaa ratkaisua.

Pau ilmoitti viime viikolla aloittavansa työtaistelutoimet, jotta työehtosopimusneuvotteluihin saataisiin vauhtia. Lue lisää täältä.

Cameron linjaa Britannian EU-tavoitteita

Britannian pääministeri David Cameron esittelee tänään hallituksensa ehdotuksia EU:n uudistamiseksi. Hän on varoittanut, että voi kannattaa Britannian eroamista unionista, jos tavoitteiden saavuttaminen osoittautuu mahdottomaksi.

Britannia järjestää EU-jäsenyyden jatkamisesta kansanäänestyksen viimeistään vuonna 2017. Lehtitietojen mukaan äänestys voitaisiin järjestää neuvottelujen etenemisestä riippuen jo ensi kesänä. Lue lisää täältä.

Tusk: Euroopan pakolaiskriisin ratkaisu riippuu Saksasta

Euroopan pakolaiskriisin ratkaisu riippuu suurilta osin Saksan toimista, sanoo Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk. Hän patistaa muita Euroopan maita ottamaan mallia Saksasta ja osoittamaan nykyistä enemmän solidaarisuutta pakolaisille.

Tusk pitää Saksaa ja liittokansleri Angela Merkeliä esimerkkeinä parhaista eurooppalaisista arvoista. Saksaan on tulossa tämän vuoden aikana arviolta miljoona turvapaikanhakijaa. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?