Brittimedia: Sharm el-Sheikhiin matkalla ollut kone väisti ohjusta elokuussa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brittimedia: Sharm el-Sheikhiin matkalla ollut kone väisti ohjusta elokuussa

Egyptiläistä Sharm el-Sheikhin lentokenttää lähestynyt brittikone joutui väistämään 300 metrin päähän tullutta ohjusta, kirjoittavat useat brittilehdet. Britannian liikenneministeriö vahvistaa tapauksen.

Britannian liikenneministeriö uskoo, että ohjuksen ampuminen liittyi Egyptin armeijan rutiinitoimenpiteisiin. Arkistokuva Sharm el-Sheikhin lentokentältä.­

7.11.2015 4:59

Asiasta uutisoivat muun muassa Guardian ja Telegraph.

Britannian liikenneministeriöstä kerrotaan, että ohjuksen ei uskota olleen tähdätty lentokonetta kohti. Sen sijaan ministeriö uskoo, että ohjuksen ampuminen liittyi Egyptin armeijan rutiinitoimenpiteisiin.

Vaaratilanne tapahtui elokuun 26. päivänä, kun Thomson Airways –yhtiön kone lähestyi Sharm el-Sheikhin lentokenttää. Lontoosta lähteneellä lomalennolla oli 189 matkustajaa.

Guardianin mukaan kone laskeutui turvallisesti, eikä matkustajille kerrottu vaaratilanteesta. Lentoyhtiöstä kerrotaan, että koneen miehistö ilmoitti asiasta liikenneministeriöön yhtiön käytäntöjen mukaisesti.

Viime viikon lauantaina 224 ihmistä kuoli, kun Siinain niemimaan yllä lentänyt venäläisyhtiön kone syöksyi maahan. Onnettomuuden syy ei ole selvä, mutta yhtenä mahdollisuutena pidetään pommi-iskua. Uutistoimisto AFP uutisoi perjantaina tutkintaa lähellä olevien lähteiden perusteella, että mustien laatikoiden tiedot tukevat pommiteoriaa.

Lentoyhtiöitä on kielletty lentämästä Siinain alueella alle kahdeksan kilometrin korkeudessa. Taustalla on pelko siitä, että Egyptin hallitusta vastaan taistelevat ääri-islamistit pystyisivät ampumaan alas matalalla lentäviä koneita.

Britannia on keskeyttänyt Siinain niemimaalle suuntautuvat lennot ja on vetänyt kansalaisiaan pois alueelta. Guardianin mukaan elokuun vaaratilanteella ei uskota olleen vaikutusta päätökseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?