Syy Tukholman ”räjähdykseen” selvisi – terroristien sijaan löytyi paidaton mies

Julkaistu:

Uutinen Tukholmassa tapahtuneesta voimakkaasta räjähdyksestä levisi perjantaina tiedotusvälineisiin ympäri maailman.
Useat Södermalmin alueella asuvat ilmoittivat poliisille kuulleensa yhden tai kaksi räjähdystä tai laukausta noin kello 11.40 aamupäivällä. Todistajat kertoivat myös nähneensä paidattoman miehen, jolla oli kädessään mahdollisesti ase.

Tapaus aiheutti ison poliisioperaation, sillä yhtenä mahdollisena syynä räjähdykseen pidettiin terrori-iskua. Kun poliisit saapuivat paikalle raskaasti varustautuneina, he kohtasivat miehen, joka oli ripustamassa erään asunnon ikkunaan jonkinlaista muovia.

Nyt Aftonbladet kertoo selvittäneensä, mikä todellisuudessa aiheutti räjähdysäänen. Lehden saamien tietojen mukaan poliisit luulivat aluksi, että ikkunaan muovia ripustanut mies yritti estää poliisia näkemästä, mitä asunnossa tapahtui. Pelättiin, että pahimmillaan kyseessä voisi olla panttivankitilanne.

Lehden twiittaamassa kuvassa näkyy, kuinka poliisi oli sulkenut alueen.Poliisin erikoisjoukko lähestyi ikkunaa, jolloin sen takana ollut mies näytti heille käsinkirjoitettua paperilappua. Poliisit eivät kuitenkaan kyenneet kaukaa näkemään, mitä lapussa luki.

Poliisi teki rynnäkön asuntoon, jolloin selvisi, että kyse ei todellakaan ollut panttivankitilanteesta. Terroristien sijaan asunnosta löytyi paidaton mies, joka oli yrittänyt ripustaa verhoa omaan ikkunaansa.

Mies oli kuitenkin menettänyt tasapainonsa, jolloin hänen käsissään ollut pora oli livennyt omille teilleen. Pora oli lentänyt läpi ikkunan, rikkonut sen ja laskeutunut peltikatolle. Kattoon osuessaan se oli aiheuttanut ison pamauksen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt