Kuljetuskone putosi Etelä-Sudanissa – kymmenien pelätään kuolleen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kuljetuskone putosi Etelä-Sudanissa – kymmenien pelätään kuolleen

Kymmenien ihmisten pelätään kuolleen Etelä-Sudanissa keskiviikkoaamuna tapahtuneessa lento-onnettomuudessa.

4.11.2015 10:57 | Päivitetty 4.11.2015 13:08

Uutistoimisto Reutersin mukaan onnettomuus tapahtui lähellä Etelä-Sudanin pääkaupunkia Jubaa, kun rahtikone putosi pian lentoon nousunsa jälkeen.

AFP:n tietojen mukaan lentokone syöksyi pienelle saarelle, joka sijaitsee Valkoinen-Niili-joella. Saari sijaitsee alle kilometrin etäisyydellä Juban kansainvälisestä lentokentästä.

Tiedot kuolonuhrien määrästä ovat vielä varmistamattomia. Paikallinen poliisiviranomainen on kuitenkin kertonut Reutersille, että onnettomuudessa on saanut surmansa ainakin 41 ihmistä. Myös onnettomuuspaikalla käynyt silminnäkijä on kertonut uhreja olevan yli 40.

Pelastustyöt turmapaikalla ovat käynnissä.

Etelä-Sudanin hallinnon tiedottajan Ateny Wekin mukaan ainakin kaksi lentokoneen kyydissä ollut henkilöä on selvinnyt turmasta hengissä. Toisen heistä kerrotaan olevan miehistön jäsen. Toinen on koneen matkustajana ollut lapsi. Myös paikallinen sanomalehti, South Sudan Tribune, on raportoinut kahdesta eloonjääneestä.

Anti nov 12 cargo plane that crash in Juba today had 5 Russian crew and 7 passengers. Only 2 survivors including a child.— South Sudan Tribune (@ssudantribune) 4. marraskuuta 2015

Jos oheinen twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Reutersin mukaan osa kuolonuhreista on saarelaisia, jotka jäivät taivaalta pudonneen lentokoneen ruhjomiksi.

Kuljetuskone oli matkalla Jubasta Paloichin kaupunkiin. Rahtikoneen kyydissä oli myös kymmeniä matkustajia. Toistaiseksi viranomaisilla ei ole täsmällistä tietoa siitä, kuinka monta matkustajaa ja miehistön jäsentä koneen kyydissä oli.

Mediatietojen mukaan turmakone oli Antonov-mallinen.

Korjaus: Jutussa kerrottiin uutistoimistotietoihin perustuen, että turmakone olisi venäläisvalmisteinen. Neuvostoliiton ajoilta toiminut Antonov on kuitenkin nykyisin ukrainalainen yhtiö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?