Venäläistieto: Turmakoneessa oli aiemmin moottoriongelmia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäläistieto: Turmakoneessa oli aiemmin moottoriongelmia

Egyptissä pudonneessa Airbus A321 -lentokoneessa oli aiemmin ongelmia moottorin kanssa, kertoo venäläinen uutistoimisto Ria Novosti.

Onnettomuuteen joutunut kone on malliltaan Airbus A321. Kuvassa Air France -lentoyhtiön vastaavanlainen kone.­

31.10.2015 12:25

Uutistoimiston lähteen mukaan Sharm el-Sheikhin kentältä kerrottiin, että venäläiskoneen miehistö oli valittanut kuluneella viikolla useita kertoja moottoriongelmista. Ongelmat olivat ilmenneet moottoreiden käynnistyksen yhteydessä.

Egyptin lentokenttäviranomaiset ovat kertoneet Ria Novostin mukaan myös, että he eivät tarkistaneet konetta ennen sen nousua, vaan tarkistuksen hoitivat Kolavia-lentoyhtiön omat insinöörit.

Turmakoneen kaltaista Airbus A321:tä rakennetaan lentokonevalmistajan tehtaalla Alabamassa tämän vuoden syyskuussa.­

Uutistoimisto Tassin mukaan venäläiskoneen kapteeni oli pyytänyt lupaa hätälaskuun hieman ennen turmaa.

Koneen kapteenin kerrotaan ottaneen yhteyttä lennonjohtoon ja kertoneen samalla myös, että koneen radioyhteydessä on ongelmia. Tämän jälkeen yhteys koneeseen katosi pian.

Turman syyn uskotaan löytyvän teknisestä viasta ja yksi pääteoria tässä vaiheessa on juuri moottorivika. Egyptin viranomaisten kerrotaan ilmoittaneen, että konetta ei ole ammuttu alas, vaikka se putosikin ilmeisesti alueelle, jossa toimii Egyptin hallintoa vastustavia kapinallisia. Myöskään terrori-iskua ei pidetä mahdollisena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?