Näyttelijäsuosikki poseerasi tyttöjen kuvissa Saudi-Arabiassa – uskonnollinen poliisi korjasi talteen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Näyttelijäsuosikki poseerasi tyttöjen kuvissa Saudi-Arabiassa – uskonnollinen poliisi korjasi talteen

Näyttelijä Abdul Aziz al-Kassarin ihailijatapaaminen päättyi tylysti pidätykseen.

29.10.2015 0:54

Saudi-Arabian uskonnollinen poliisi pidätti perjantaina suositun näyttelijän Abdul Aziz al-Kassarin, kun tämä oli saapunut tapaamaan ihailijoitaan Riadissa sijaitsevaan ostoskeskukseen.

Daily Mailin mukaan Kuwaitissa asuva saudinäyttelijä oli vihjannut vierailustaan etukäteen Snapchat-palvelussa. Paikalle päästyään hän joutui nuorten naispuolisten ihailijoidensa piirittämäksi. Tytöt ottivat miehestä innokkaasti kuvia ja videoita. Al-kassarin kerrotaan myös poseeranneen selfie-kuvissa ihailijoidensa kanssa.

Ihailijatapaaminen loppui lyhyeen, kun paikalle tullut uskonnollisen poliisin virkailija saapui paikalle ja pidätti näyttelijän. Tapahtuneesta on ladattu Youtubeen useita videoita, joissa näkyy, kun valkoiseen kaapuun pukeutunut mies riuhtaisee al-Kassarin pois tyttöjen keskeltä.

Pidätyksen syyksi on kerrottu ”seurusteleminen samaan sukuun kuulumattomien naisten kanssa”. Al-Kassar kuljetettiin uskonnollisen poliisin päämajaan, josta hänet Daily Mailin mukaan vapautettiin myöhemmin takuita vastaan. Mies joutuu odottamaan tapauksen tutkinnan valmistumista Saudi-Arabiassa.

Näyttelijä kertoi myöhemmin Gulf Rotana -televisiokanavan haastattelussa, ettei hän arvannut, että ostoskeskukseen saapuisi niin runsaasti väkeä.

#عبدالعزيز_كسار pic.twitter.com/Y0SpKKGIDT— عبدالعزيز كسار (@KASSAR_KASSAR) 26. tammikuuta 2015

Al-Kassar Twitteriin lataamassaan kuvassa. Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen täältä.

– Haluan tehdä selväksi, että nuorten naisten läsnäolo ostoskeskuksessa oli jotakin sellaista, mihin minä en pystynyt vaikuttamaan, al-Kassar kertoi.

Saudi-Arabiassa noudatetaan fundamentalistista islamin suuntausta wahhabismia, joka pyrkii palauttamaan islamin juurilleen. Suuntauksen mukaan myös nykypäivän muslimien on noudatettava kirjaimellisesti profeetta Muhammedin aikaisia käyttäytymisohjeita. Sääntöjen noudattamista käytännössä valvoo uskonnollinen poliisi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?