Itävalta aikoo aidata Slovenian-rajansa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Itävalta aikoo aidata Slovenian-rajansa

Sisäministerin mukaan tarkoitus on hallita pakolaisvirtoja, ei pysäyttää niitä.

28.10.2015 11:28 | Päivitetty 28.10.2015 13:56

Itävalta aikoo aidata Slovenian-rajansa pakolaiskriisin takia. Kyse on valvonnan lisäämisestä, ei rajan sulkemisesta, sanoo sisäministeri Johanna Mikl-Leitner.

Ministerin mukaan tarkoituksena on taata, että maahantulo tapahtuu hallitusti.

Siirtolaisten ja pakolaisten reitti siirtyi Sloveniaan sen jälkeen, kun Unkari sulki rajansa. Sloveniaan on saapunut lyhyessä ajassa kymmeniätuhansia ihmisiä, jotka pyrkivät eteenpäin Saksaan ja Itävaltaan.

Mikl-Leitnerin mukaan tilanne uhkaa kiristyä, koska ihmiset joutuvat odottamaan kylmässä säässä tuntikausia päästäkseen maasta toiseen. Hän sanoo olevansa huolissaan tulijoiden turvallisuudesta.

– Jos ihmisryhmät työntyvät eteenpäin ja lapsia sekä naisia jää siihen väliin jumiin, tarvitaan määrätietoisia ja mittavia toimia.

Ministeri kertoi jo eilen harkitsevansa uusia toimia, kun hän vieraili Spielfeldin rajanylityspaikalla. Viime viikolla Mikl-Leitner sanoi, että EU:n on aika rakentaa Euroopan linnoitus.

Unkaria on arvosteltu ankarasti Serbian ja Kroatian rajojen aitaamisesta ja sulkemisesta. Saksan liittokansleri Angela Merkel on sanonut pitävänsä aidoittamista järjettömänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?