Donald Trump korosti vaatimattomia lähtökohtiaan: ”Isäni antoi minulle pienen, miljoonan dollarin lainan” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Donald Trump korosti vaatimattomia lähtökohtiaan: ”Isäni antoi minulle pienen, miljoonan dollarin lainan”

Presidentiksi pyrkivä kiinteistömiljardööri kertoi bisnesuransa alusta.

Donald Trump toimittaja Matt Lauerin jututettavana vaalitilaisuudessaan.

27.10.2015 9:40

Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttikisaa johtava kiinteistömiljardööri Donald Trump on muistellut vaalitilaisuudessa ”vaatimattomia lähtökohtiaan”. Jättiomaisuuden luonut Trump halusi NBC:n isännöimässä tilaisuudessa valistaa äänestäjiä siitä, kuinka hän on itse työllään luonut bisnesimperiuminsa.

Trump joutui kuitenkin myöntämään, että aivan omin avuin hän ei potkaissut uraansa liikkeelle.

– Minulla ei ole ollut helppoa. Aloitin Brooklynissa. Isäni antoi minulle pienen, miljoonan dollarin lainan, Trump kertoi.

Asiasta kysyttäessä Trump puolusteli kommenttiaan lainan ”pienuudesta” sillä, että verrattuna nykyiseen arviolta 4,5 miljardin dollarin omaisuuteen summa on pieni.

Trump työskenteli uransa alussa isällään, joka rakennutti asuntoja New Yorkin Brooklynin kaupungiosaan. 1970-luvulla poika siirtyi Manhattanille, jonne nousi lopulta useita rakennuksia. Sittemmin Trump on rakennuttanut hotelleja, kasinoja, golfkenttiä ja lomakohteita ympäri maailmaa.

Trump on presidentinvaalikampanjassa suututtanut useita tahoja seksistisillä, jopa rasistisilla kommenteillaan. Niistä huolimatta hän on perinteisen politiikan ulkopuolisena kiinnostanut äänestäjiä.

Presidentinvaalien esivaalikierros alkaa 1. helmikuuta Iowan osavaltiossa. Republikaanien toinen politiikan ulkopuolinen ehdokas, aivokirurgi Ben Carson on kuronut kiinni Trumpin etumatkaa osavaltion mielipidemittauksissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?