Kuvat: Kreikasta löytyi yli 3500 vuotta koskemattomana säilynyt hauta-aarre - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kuvat: Kreikasta löytyi yli 3500 vuotta koskemattomana säilynyt hauta-aarre

Yhdysvaltalaiset arkeologit ovat löytäneet Peloponnesoksen niemimaalta Kreikasta ikivanhan soturin luurangon. Haudasta löytyi myös runsaasti arvoesineitä.

Kreikkalaisen soturin haudasta on löytynyt useita kultaesineitä, kuten kuvassa näkyvä kultaketju.­

26.10.2015 21:41

Kreikan kulttuuriministeriö tiedotti löydöstä maanantaina.

Ministeriön mukaan kysymyksessä on merkittävin arkeologinen löytö manner-Kreikassa 65 vuoteen.

Kaivaukset sijoittuivat mykeneläiskaudella rakennetun Nestorin palatsin alueelle. Arkeologit löysivät kaivauksissa puisen hauta-arkun, jonka sisällä oli muinaisen soturin jäänteet. Hauta oli 2,4 metrin pituinen ja 1,5 metrin levyinen.

Haudan, josta arvoesineet löytyivät, arvellaan kuuluneen noin 30-35 vuoden iässä kuolleelle sotilaalle.­

Soturi oli laskettu hautaan useiden arvoesineiden kanssa. Uutistoimisto AFP:n mukaan haudasta löydetty aarre koostuu useista kultaesineistä, koristeellisista helminauhoista, hopeamaljakoista, norsunluukammoista sekä kullalla koristellusta pronssisesta miekasta.

Arvoesineet oli laskettu hautaan puisessa korissa. Esineet ovat vuosituhansien saatossa säilyneet hyväkuntoisina maan uumenissa.­

Esineet on koristeltu minolaiselle kulttuurille ominaiseen tyyliin. Minolainen kulttuuri kukoisti Kreetan alueella noin 2000 vuotta ennen ajanlaskun alkua ja sen vaikutukset ulottuivat myös manner-Kreikkaan.

Nestorin palatsi löydettiin arkeologisissa kaivauksissa vuonna 1939.

Esineissä olevat yksityiskohdat viittaavat minolaiseen kulttuuriin. Tunnetuin minolainen uskonnollinen symboli oli härkä.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?