Tallinnan järjestyspoliisia naurattaa kohu suomalaisnaisten erikoisista seksimatkoista: ”Täysin absurdia” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tallinnan järjestyspoliisia naurattaa kohu suomalaisnaisten erikoisista seksimatkoista: ”Täysin absurdia”

Viron pääkaupungin Tallinnan asioihin keskittyvä Pealinn-lehti julkaisi viime viikon lopulla kuohuttavan uutisen suomalaisista votkaturisteista.

Tallinnan sataman D-terminaali. Nopeasti Virosta Suomeen levinneen uutisen mukaan D-terminaalin lähellä olisi kodittomia asuttama rakennus, jonne suomalaisnaiset menisivät hakemaan seksiseuraa.­

26.10.2015 12:46

”Järjestyspoliisin päällikkö: Suomalaiset naiset tulevat Tallinnaan harrastamaan seksiä kodittomien kanssa”

Näin otsikoi Pealinn-lehti kertoessaan järjestyspoliisin päällikön Raik Saartin esitelmästä Turvallinen Tallinna -konferenssissa. Uutinen levisi lahden tälle puolen ja sai muun muassa suurlähetystön ryhtymään selvitystöihin.

Tallinnan järjestyspoliisin tiedottajaa Meeli Huntia naurattaa koko kohu.

– Se on täysin absurdi tarina. En ymmärrä miten päällikkömme esitelmä on tulkittu näin. Paikalla oli myös muita toimittajia muista lehdistä, mutta kukaan muu ei ole tällaista uutisoinut. Pealinn-lehden toimittaja ei koskaan puhunut päällikkömme kanssa, hän ymmärsi jotain väärin.

Selvyyden vuoksi: Pealinn-lehden tarina on uutisankka. Järjestyspoliisin tiedossa ei ole, että suomalaiset kävisivät harrastamassa seksiä kodittomien kanssa.

– Päällikkömme puhui kodittomuudesta sosiaalisena ongelmana. Se on kasvava ongelma Tallinnassa, kun kodittomat majoittuvat eri puolilla kaupunkia sijaitsevissa autiotaloissa.

– Muun muassa Koplin kaupunginosassa oli aiemmin paljon kodittomia. Siellä syttyi paljon tulipaloja, kun kodittomat olivat sytyttäneet nuotioita autiotaloihin lämmitelläkseen. Se on se asia, mistä päällikkömme puhui. Olemme todella, todella pahoillamme että tällainen outo väärinymmärrys pääsi syntymään.

Huntia haastatteli Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.

”Lähti elämään omaa elämäänsä”

Suomen Tallinnan-suurlähetystön lehdistövirkamies Hannele Valkeeniemi kertoo Ilta-Sanomille, että he selvittivät asiaa ja tulivat siihen lopputulokseen, että seksihuhu on väärinymmärretty ja asiayhteydestään irrotettu lause.

– Se lähti sitten elämään omaa elämäänsä.

Jatkotoimenpiteille ei suurlähetystön mukaan ole tarvetta, koska mitään rikollista ei tapahtunut eikä kukaan vahingoittunut. Järjestyspoliisin puolelta tosin harmiteltiin, että itse ongelma – kodittomuus – ei tunnu kiinnostavan juuri ketään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?