Poliisi väittää: Epäilty vakoili muita naisia ennen Lisan, 17, murhaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi väittää: Epäilty vakoili muita naisia ennen Lisan, 17, murhaa

Julkaistu: 25.10.2015 21:15

Ruotsalaisen Lisa Holmin murhaa tutkivat poliisit epäilevät veriteosta epäillyn 35-vuotiaan liettualaismiehen vakoilleen naisia Blombergissa sijaitsevan kahvilan ulkopuolella, uutisoi Göteborgs-Tidningen.

Lehden mukaan rikospaikkatutkijat ovat Lisa Holmin murhatutkimuksen yhteydessä kertoneet viitteistä, joiden mukaan 35-vuotiaan liettualaismiehen epäillään vakoilleen naisia, jotka työskentelivät tai asioivat blombergilaisessa kahvilassa.

17-vuotias Lisa, joka katosi kesäkuun 7. päivänä, ja löytyi myöhemmin murhattuna, työskenteli kyseisessä kahvilassa. Mahdollisiin salakatselun tarkoitusperiin lehti ei kerro syytä.

Lisa Holm katosi kesäkuun alussa. Hänet löydettiin murhattuna.

Lisa Holm katosi kesäkuun alussa. Hänet löydettiin murhattuna.

Göteborgs-Tidningenin mukaan poliisit myös epäilevät 35-vuotiaan liettualaisen yrittäneen houkutella lenkillä olleen naisen autoonsa Lisan katoamista edeltäneenä päivänä.

30-vuotias nainen kertoo olleensa kesäkuun 6. päivänä juoksulenkillä Blombergissa, kun hän joutui pysäytetyksi näköetäisyydellä Lisan työpaikasta. Mies, jonka hän on kuvien perusteella tunnistanut murhaepäillyksi, kysyi reittiä Medelplanan suuntaan. Nainen alkoi osoittaa oikeaa reittiä kännykästään, mutta mies yritti saada tämän autonsa kyytiin.

– Nainen tunsi jonkin olevan pielessä, eikä seurannut miestä tämän autoon. Hän osoitti, mihin suuntaan miehen pitäisi mennä ja jatkoi juoksemista, poliisin tutkinta-asiakirjoista selviää.

Syyttäjä Lars-Göran Wennerholm epäilee, että epäilty saattoi pysäyttää Lisan täsmälleen samalla tavalla, mutta päivää myöhemmin. Göteborgs-Tidningenin mukaan jalkojen alle ottaminen saattoi pelastaa 30-vuotiaan lenkkeilijänaisen hengen.

Epäilty kiistää väitteet

Veriteosta epäilty on kiistänyt olevansa lenkkeilijänaisen pysäyttänyt henkilö.

– En tiedä kuka hänet on pysäyttänyt, mutta se en ole ollut minä, liettualaismies on todennut kuulusteluissa.

Poliisin tekemissä tutkimuksissa on selvinnyt, että murhasta epäilty on kuitenkin ollut tapahtuma-aikaan lähistöllä. Kymmenen minuuttia lenkkeilijänaisen pysäyttämistä edeltävänä ajankohtana hän asioi Källbyssä sijaitsevassa kaupassa. Todisteena asiointireissusta toimivat valvontakamerakuvat.

Kaupan ja blombergilaiskahvilan välinen ajomatka taittuu noin kuudessa minuutissa. Myös lenkkeilijänaisen kuvaus hänet pysäyttäneen miehen autosta täsmää kaupan valvontakameroihin tallentuneeseen kuvaan 35-vuotiaan miehen käyttämästä autosta.

Epäilty on järjestelmällisesti kiistänyt osuutensa Lisan murhaan.

Oheisella videolla kerrotaan 17-vuotiaan Lisan löytymisestä kuolleena ruotsalaiselta maatilalta.

Tuoreimmat osastosta