Video: ”Katupartiomiehet” sokaisivat mielenosoittajan vihreällä nesteellä – ”Kosto Putinin puolesta” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Video: ”Katupartiomiehet” sokaisivat mielenosoittajan vihreällä nesteellä – ”Kosto Putinin puolesta”

Kyltti ”Putin on – järkeä ei tarvita” ärsytti Kremlin-mielisiä radikaaleja, jotka kävivät 75-vuotiaan mielenosoittajamiehen kimppuun Moskovassa.

25.10.2015 17:51 | Päivitetty 25.10.2015 17:51

Yksinäinen plakaattimies sai silmäänsä ensimmäisen tai toisen asteen palovamman, kun hänen päälleen heitettiin vihreää nestettä ja sen jälkeen valkoista jauhetta. Aineiden koostumuksista ei ole varmuutta, mutta jotain syövyttävää niissä oli. OVD-infon mukaan iskussa käytettiin ainakin pesujauhetta.

Välikohtauksesta julkaistiin internetissä video, joka on otsikoitu ”Kosto Putinin puolesta”. Tapaus sattui perjantaina Moskovan keskustassa lähellä Kremliä.

Asialla olivat ROD SERB -nimeä käyttävät aktivistit, joiden nimi tulee sanoista Venäläinen vapautusliike – Kaakkoinen radikaali blokki. Kyseisen järjestön edustajat ovat Kremlin-mielisiä radikaaleja ”katupartiomiehiä”, jotka ovat ennenkin hyökänneet Venäjän liberaalia oppositiota ja Ukrainan sotaa vastustaneita mielenosoittajia vastaan. He ovat myös hajottaneet ja häpäisseet oppositioaktivisti Boris Nemtsovin murhapaikalle tuotuja kukka-asetelmia.

Tällä kertaa radikaalit ottivat kohteekseen Vladimir Ionovin, joka on tunnettu Putinia vastustava mielenosoittaja. Uutispalvelu Newsru.comin mukaan Ionovia vastaan on parhaillaan menossa useita rikostutkintoja, sillä hänen syytetään rikkoneen Venäjän mielenosoituslakeja.

Videolla näkyy, kuinka liikkeen johtohahmo Gosha Tarasevitsh, oikealta nimeltään Igor Beketov, ilmoittaa ensin Ionoville, että tämä rikkoo mielenosoituksellaan pykälää numero 319, joka kieltää Venäjän laillisten vallanpitäjien loukkaamisen.

– Hitler ei ole Saksa eikä Putin ole Venäjä, Ionov vastaa miehelle.

 Hitler ei ole Saksa eikä Putin ole Venäjä”

Kun Ionov ei suostunut luopumaan plakaatistaan, toinen aktivisti tuli yhtäkkiä hänen luokseen ja heitti hänen kasvojaan kohti ensin jotain vihreää nestettä ja sen jälkeen valkoista pulveria. Tämän jälkeen hyökkääjät repivät Ionovin kyltin. Paikalla olleet ihmiset kuvasivat tapahtumaa ja yksi nuori mies antoi vesipullostaan Ionoville kasvojenpesuvettä.

– Kuinka paljon voi sietää loukkauksia? Loukatessaan Venäjän presidenttiä he loukkaavat meitä kaikkia, Teitä ja Meitä, Tarasevitsh kirjoitti välikohtauksen jälkeen VKontakte-sivustolla.

– Me emme enää ole suvaitsevaisia emmekä anna kaikkea anteeksi, hän ilmoitti.

Tarasevitsh myös ilmoitti, että hän ja muut hyökkäykseen osallistuneet aktivistit oli viety poliisiasemalle, jossa ”oli selvitelty tapahtunutta”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?