Poliisi paljastaa: Tällaisen kirjeen Ruotsin miekkasurmaaja jätti jälkeensä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi paljastaa: Tällaisen kirjeen Ruotsin miekkasurmaaja jätti jälkeensä

Julkaistu: 25.10.2015 11:04

Kaksi ihmistä Trollhättänissa koulussa teräaseella surmanneen ruotsalaisen nuorukaisen motiiveista on poliisin mukaan selvinnyt uutta tietoa hänen jättämässään kirjeessä.

21-vuotias Anton Lundin Pettersson kirjoitti ruotsalaislehti Expressenin mukaan olevansa ”pakotettu toimintaan” kotimaansa maahanmuuttopolitiikan vuoksi.

Ruotsalaismedian mukaan Anton Lundin Pettersson poseerasi valokuvassa Kronanin koulussa juuri ennen veritekoa.

– Hän on kirjoittanut olevansa tyytymätön maahanmuuttopolitiikkaan ja tuntevansa, että hänen on pakko toimia. Hän ei kuitenkaan mainitse aikovansa lähteä Kronanin koululle tai että hän olisi ollut aikeissa olla väkivaltainen, etsivä Thord Haraldsson kertoo Expressenille.

Haraldssonin mukaan Petterssonin kirjettä on tulkittava rivien välistä lukien, sillä hän ei erittele tekstissään suunnitelmiaan sen tarkemmin.

Grafiikka näyttää tapahtumapaikan, Trollhättanissa sijaitsevan Kronanin koulun sijainnin.

– On ilmeistä, että jotakin tapahtuu, mutta hän ei kuvaile tarkemmin mitä, missä, milloin ja miten.

Vaikka kirjettä ei poliisin mukaan voi suoranaisesti tulkita itsemurhaviestiksi, rivien välistä lukemalla voi päätellä, ettei Pettersson aikonut hyökkäyksen tullessa antautua viranomaisille elävänä.

Kronanin koululla torstaina sattunut hyökkäys on ollut suuri järkytys koko Ruotsille.

– Hän ei ilmaise asiaa konkreettisesti, mutta vihjaa riittävästi siihen suuntaan, Haraldsson paljastaa.

Rauhalliseksi ja omissa oloissaan viihtyväksi kuvaillulla Petterssonilla ei ollut aiempaa rikostaustaa. Hänen tiedetään olleen kiinnostunut natsi-Saksasta ja Adolf Hitleristä.

Pettersson surmasi kaksi ihmistä teräaseella torstaina hyökättyään trollhättanilaiseen Kronanin kouluun. Hän sai itse myöhemmin surmansa poliisin luodeista.