Yön uutiset: Oklahoman paraatiturman uhriluku nousi, poliisi käytti taas kyynelkaasua Montenegrossa... - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Oklahoman paraatiturman uhriluku nousi, poliisi käytti taas kyynelkaasua Montenegrossa...

Lue tästä yön nopea uutiskooste.

25.10.2015 5:30

Oklahoman paraatiturman uhriluku nousi neljään – kuollut kaksivuotias lapsi

Oklahomassa Yhdysvalloissa lauantaina sattuneen paraatiturman uhriluku nousi neljään, kun kaksivuotias lapsi kuoli vammoihinsa sairaalassa.

Turma tapahtui, kun kovaa vauhtia ajanut henkilöauto syöksyi yliopiston juhlaparaatia seuranneeseen väkijoukkoon. Silminnäkijät kuvailivat törmäystä hyvin rajuksi.

Kolme ihmistä kuoli turmapaikalle. Lue lisää täältä.

Mielenosoitus sai väkivaltaisen käänteen – poliisi käytti jälleen kyynelkaasua Montenegrossa

Montenegron poliisi käytti jo toisena viikonloppuna peräjälkeen kyynelkaasua tuhatpäisen mielenosoittajajoukon hajottamiseen. Noin 5 000 mielenosoittajaa vaati lauantaina Podgoricassa pääministeri Milo Djukanovicin eroa ja uusia vaaleja.

Rauhallisesti alkanut tapahtuma sai väkivaltaisen käänteen, kun mielenosoittajat yrittivät murtautua poliisin saartorenkaan läpi parlamenttitalon edustalla ja heittelivät Reutersin silminnäkijän mukaan muun muassa kiviä ja soihtuja.

Sisäministeri Rasko Konjevicin mukaan 15 poliisia loukkaantui ja 24 siviiliä sai hoitotoimenpiteitä. Lue lisää täältä.

Naisen punta on 80 pennyä Britanniassa

Britanniassa isojen yritysten pitää alkaa raportoida mies- ja naistyöntekijöille annetuista bonuksista. Läpinäkyvyydellä pyritään kuromaan umpeen sukupuolten välistä palkkakuilua. Britanniassa naisen punta on keskimäärin 80 pennyä.

– Meitä kaikkia pitäisi kauhistuttaa, että yhteiskunnassamme ei vielä kaikilta osin vallitse tasa-arvo, sanoo nais- ja tasa-arvoministeri Nicky Morgan. Lue lisää täältä.

Naapuri: Koulusurmaaja osti pizzaa ja oli iloinen ennen iskua

Naapuri tapasi Trollhättanin koulusurmaajaksi epäillyn Anton Lundin Petterssonin vain päiviä ennen iskua, kertoo Aftonbladet.

– Panin itse asiassa merkille, että hän vaikutti iloisemmalta kuin normaalisti. Muutoin hän näytti väsyneeltä ja katsoi maahan, naapuri toteaa.

Hän huomasi hiljattain, että Petterssonin tyyli oli muuttunut. Pitkä nahkatakki ja pitkät hiukset olivat kadonneet. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?