Expressen: Ruotsin miekkasurmaajalta outo kommentti – siteerasi Star Warsia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Expressen: Ruotsin miekkasurmaajalta outo kommentti – siteerasi Star Warsia

Koulumurhaaja Anton Lundin Pettersson, 21, saapui Trollhättanin Kronanin kouluun pukeutuneena täysin mustiin.

21-vuotias Anton Lundin Pettersson poseerasi kuvassa ennen veritekoaan.­

23.10.2015 11:24

Anton Lundin Petterssonilla oli kasvoillaan musta naamari ja päässään musta kypärä. Hän kantoi kädessään miekkaa. Monet silminnäkijät ovat mieltäneet maskiyhdistelmän jäljittelevän Star Wars -elokuvasaagan pahiksen Darth Vaderin tyyliä.

Expressen kertoo, että erään silminnäkijän mukaan Pettersson olisi sanonut ”I am your father” (minä olen isäsi). Kyseessä on Darth Vaderin legendaarinen lause, jonka hän sanoo eräässä Star Wars -elokuvassa.

Toisten silminnäkijöiden mukaan Pettersson taas ei sanonut sanaakaan. Osa on kertonut, että hän soitti kammottavaa outoa musiikkia.

Monet luulivat, että Pettersson pilailee tai kyseessä on Halloween-asu. Osa oppilaista halusi ottaa yhteiskuvia hänen kanssaan tai kokeilla miekkaa.

Alkoi riehua

Sitten paikalle tuli 20-vuotias apuopettaja, joka sanoi Petterssonin pelottavan lapsia ja kehotti häntä poistumaan. Pettersson tappoi opettajan miekallaan.

Pettersson alkoi riehua teräaseidensa kanssa. Kolme ihmistä kuljetettiin sairaalaan, yksi opettaja ja kaksi oppilasta. 17-vuotias oppilas kuoli sairaalassa vammoihinsa.

Kyseessä oli Ruotsin ensimmäinen koulusurma. Pettersson hyökkäsi poliisiakin kohti, jolloin poliisi joutui pysäyttämään hänet virka-aseellaan. Petterssonia osui rintaan ja hän kuoli sairaalassa vammoihinsa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?