Aftonbladet: Syyriasta tullut poika haavoittui kouluiskussa – oli asunut Ruotsissa vain kuukausia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Aftonbladet: Syyriasta tullut poika haavoittui kouluiskussa – oli asunut Ruotsissa vain kuukausia

Ruotsissa kouluun hyökänneen miekkamiehen kriittisesti haavoittama 15-vuotias poika oli saapunut äitinsä ja siskonsa kanssa Ruotsiin vain yhdeksän kuukautta sitten, uutisoi Aftonbladet.

23.10.2015 1:34

Pojan äiti kertoi lehdelle, ettei perheen ollut koskaan tarvinnut pelätä Ruotsissa asuessaan.

Pojan äidin mukaan perheellä ei ole tietoa siitä, miksi 15-vuotias joutui yhdeksi hyökkääjän kohteista. Poikaa hoidetaan tällä hetkellä sairaalassa ja hänen tilansa on vakava.

– Lääkärien mukaan voimme vain odottaa ja on mahdollista, että hänet joudutaan operoimaan uudelleen, pojan eno kertoi lehdelle.

15-vuotiaan lisäksi sairaalahoidossa on yksi aikuinen kriittisesti haavoittunut uhri.

Yksi koulussa työskennellyt aikuinen ja yksi 17-vuotias oppilas kuolivat teräaseella varustautuneen 21-vuotiaan miehen hyökättyä kouluun Trollhättanissa. Poliisi ampui hyökkääjää, joka kuoli vammoihinsa sairaalassa. Häntä ei ehditty kuulustella. Poliisin mukaan hyökkääjä oli paikallinen. Tiettävästi hyökkääjällä ei ollut mitään yhteyksiä kouluun tai uhreihin.

Hyökkääjän Youtube-tilin mukaan hän oli kiinnostunut Adolf Hitleristä sekä natsi-Saksasta ja kannatti ruotsidemokraattien kampanjaa maahanmuuton rajoittamisesta.

Yllä olevalla videolla poliisi kertoo Trollhättanin kouluiskusta.

Tekstiä korjattu klo 3.26: Pojan äiti kertoi, ettei perhe ollut koskaan pelännyt Ruotsissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?