Floridan zombiammuskelussa sai surmansa 20-vuotias mies – hyökkääjä yhä vapaalla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Floridan zombiammuskelussa sai surmansa 20-vuotias mies – hyökkääjä yhä vapaalla

Asemies hyökkäsi, kun tuhannet zombiasuihin pukeutuneet olivat kokoontuneet kaduille juhlimaan. Fort Myersin kaupungissa on ammuskeltu viime aikoina usein.

18.10.2015 22:10

Floridassa Fort Myersin kaupungissa lauantaina sattuneen ammuskelun kuolonuhri on tunnistettu. 20-vuotias mies oli kotoisin parin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevasta Okeechobeen kaupungista.

Poliisin mukaan ammuskelussa loukkaantui viisi ihmistä, joiden vammat eivät ole hengenvaarallisia. Floridassa ilmestyvän Naples Daily News -lehden mukaan loukkaantuneista neljää hoidetaan paikallisessa sairaalassa. Viidennen kerrotaan kieltäytyneen hoidosta jo ammuskelun tapahtumapaikalla. Poliisi ei ole toistaiseksi antanut julkisuuteen tietoja loukkaantuneiden iästä tai sukupuolesta.

Ampuja on edelleen vapaalla jalalla. Poliisi ei ole kertonut myöskään hänen tuntomerkkejään julkisuuteen.

Tuhannet zombi-asuihin sonnustautuneet ihmiset olivat kokoontuneet Fort Myersin kaupungin keskustaan lauantai-iltana, kun asemies avasi tulen. Naples Daily Newsin haastattelema Sam Kirby kertoo olleensa vain muutaman metrin päässä tapahtumapaikasta.

– Kuulin ainakin kolme vaimeaa laukausta. Sitten kaikki alkoivat juosta, Kirby kertasi tapahtumia.

Lehden mukaan ampuma-aseväkivalta on ongelma, jota Fort Myersissa on pyritty kitkemään kiivaasti poliisin ja muiden viranomaisten yhteistyöllä.

Esimerkiksi syyskuun 24. päivänä kaupungissa sattui seitsemän tunnin aikana peräti neljä ammuskelutapausta, joissa loukkaantui yhteensä seitsemän ihmistä. Nuorin uhreista oli 5-vuotias lapsi.

Fort Myersin pormestari Randy Hendersonin mukaan lauantain välikohtaus ei ole syy lopettaa ZombiCon-tapahtuman järjestämistä kaupungissa. Hän painottaa, että tapahtumalla on nyt syy palata takaisin ensi vuonna entistä vahvempana.

– Olen vihainen. Olen vielä määrätietoisempi kuin aiemmin, hän kertoo viitaten työhön, jota rikosten kitkemisen eteen on tehty.

Pormestarin mukaan kaupungissa on viime viikkoina pidätetty useita väkivaltarikoksiin syyllistyneitä.

Full coverage of the shooting at #zombicon, with several videos of the scene and the aftermath: http://t.co/sWatfacg7E— The News-Press (@TheNewsPress) 18. lokakuuta 2015

News Press -uutispalvelu on seurannut ZombiCon-tapahtuman ammuskelua tiiviisti alusta lähtien. Aluksi he kertoivat, että tapahtumassa ammuttiin kahta ihmistä. Tämän jälkeen tilanne on tarkentunut. Jos et näe News Pressin twiittiä yllä, voit katsoa sen tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?