Intiassa raiskattu kaksi pikkutyttöä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Intiassa raiskattu kaksi pikkutyttöä

Intiassa on poliisin mukaan raiskattu viime yönä kaksi tyttöä maan pääkaupungissa New Delhissä.

17.10.2015 14:23

Poliisin mukaan toinen tytöistä on 2,5-vuotias ja toinen 5-vuotias.

Poliisi kertoo, että kyseessä on kaksi erillistä tapausta, joista ainakin toisen on vahvistettu olevan joukkoraiskaus. Molempien tyttöjen vammat ovat vaatineet hoitoa, mutta heidän ei uskota olevan hengenvaarassa.

Poliisin tietojen mukaan kaksi miestä oli napannut nuoremman tytöistä uskonnollisesta tapahtumasta myöhään perjantai-iltana kaupungin länsiosassa. Tyttö oli jätetty myöhemmin puistoon kotinsa lähelle. Hänet oli raiskattu ainakin kerran. Ketään ei ole otettu toistaiseksi kiinni tapauksen johdosta.

Vanhempi raiskatuista tytöistä oli poliisin tietojen mukaan houkuteltu naapurin taloon kaupungin itäosassa, jossa hänet oli joukkoraiskattu. Mukana raiskauksessa on poliisin mukaan ollut kolme miestä. Joukkoraiskaus vahvistettiin testien perusteella.

Poliisin mukaan 5-vuotiaan tytön raiskauksesta epäillyt miehet ovat poliisin hallussa.

– Joitakin paikallisia oli rynnännyt taloon ja ottanut heidät kiinni, poliisista kerrotaan.

Viikko sitten perjantaina New Delhistä löydettiin junaradalta tyttö, jonka uskotaan joutuneen raiskatuksi ja viillellyksi ennen kuin hänet oli jätetty raiteille. Poliisi pidätti tapauksen vuoksi 25-vuotiaan miehen.

Vuoden 2012 joukkoraiskaus johti protesteihin

Vuonna 2012 miesjoukko raiskasi parikymppisen opiskelijan bussissa Delhissä. Nainen kuoli vammoihinsa myöhemmin. Tapaus kirvoitti Intiassa ennennäkemättömiä protesteja.

Tapauksen vuoksi seksuaalirikoksista langetettuja tuomioita kiristettiin ja esimerkiksi alettiin käsitellä aikaisempaa nopeammin.

Vaikka Intian talous on kasvanut rajusti jo yli vuosikymmenen, naisten asema yhteiskunnassa ei ole kohentunut samaa tahtia. Naisiin kohdistuu Intiassa runsaasti julmaa väkivaltaa. Vuonna 2013 tilastojen mukaan maassa raiskattiin nainen keskimäärin joka 20. minuutti.

Viime vuonna Intiassa raportoitiin yli 36 700 raiskaustapausta. Näistä yli 2 000 oli Delhissä. Maassa tehdään myös happohyökkäyksiä, joissa torjutuksi tulleet miehet hyökkäävät mielitiettyjensä kimppuun ja yrittävät tärvellä heidän kasvonsa hapolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?