Helikopteri putosi Indonesiassa – vesikasvit pelastivat miehen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Helikopteri putosi Indonesiassa – vesikasvit pelastivat miehen

Neljä ihmistä on kateissa Indonesiassa tapahtuneen helikopterionnettomuuden jäljiltä.

Vesikasveihin ripustautuminen pelasti helikopteriturmaan joutuneen miehen Indonesiassa.­

15.10.2015 23:28

CNN:n mukaan onnettomuus tapahtui sunnuntaina Pohjois-Sumatran provinssissa Medanin kaupungin lähellä. Viittä ihmistä kuljettanut helikopteri rysähti tulivuoren kalderassa sijaitsevaan Toba-järveen.

Yksi turmakopterin kyydissä olleista matkustajista oli 22-vuotias Fransiskus Subihardayan. Pelastusviranomaiset löysivät hänet kahden päivän etsintöjen jälkeen Toba-järveltä. Mies oli riisuutunut alusvaatteisilleen ja kietoutunut vulkaanisella järvellä esiintyviin vesikasveihin, jotka auttoivat häntä pysymään pinnalla.

Pelastusviranomaisten mukaan Subihardayan oli olosuhteisiin nähden verrattain hyväkuntoinen. Hän ei ollut saanut helikopterin pudotessa vakavia vammoja, mutta kaksi päivää kestänyt järvessäolo oli vienyt miehen voimat.

Muita helikopterin kyydissä olleita henkilöitä ei ole vielä löydetty. Subihardayan on kertonut koko viisihenkisen seurueen olleen järvessä aluksi yhdessä, mutta aikaa myöten he ajautuivat erilleen toisistaan. CNN:n mukaan kadonneiden etsintään on valjastettu laivasto, poliisi ja paikallisia asukkaita – yhteensä noin 800 ihmistä.

Subihardayan on kertonut viranomaisille helikopterin menettäneen moottoritehot voimakkaassa turbulenssissa Toba-järven yläpuolisessa ilmatilassa. Helikopteri putosi järveen, mutta pysyi pinnalla muutamia minuutteja ennen uppoamistaan. Kaikki kopterissa olleet, lentäjä, mekaanikko ja kolme matkustajaa, pääsivät ulos hylystä ennen sen uppoamista.

Toba on yksi Kaakkois-Aasian suurimmista järvistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?