Raportti: ”Venäjällä on voimaa lyödä vaikka kaikki naapurinsa”

rac

Julkaistu:

VENÄJÄ
Presidentti Vladimir Putin on toteuttanut itänaapurin asevoimien nopeimman muutoksen sitten 1930-luvun.
– Venäjä on nyt sotilasmahti, joka pystyy kukistamaan kenen tahansa naapurinsa, jos niillä ei ole lännen suojaa, varoittaa Lontoossa päämajaansa pitävän ajatushautomo European Council on Foreign Relations’in tutkija Gustav Gressel tiistaina julkistetussa raportissa.

Raportti listaa 5 pääkohtaa ”Venäjän hiljaisesta sotilaallisesta vallankumouksesta ja sen merkityksestä Eurooppaan”.

1. Venäjä on toteuttanut pitkälle suuntaavia sotilaallisia uudistuksia luodakseen ammattimaisemmat ja taisteluvalmiimmat asevoimat, joita voidaan joustavasti siirtää ulkomaille. Niitä tuetaan ei-tyypillisen sodankäynnin keinoin levittäen kumouksellista toimintaa ja propagandaa.

2. Länsi on käsittänyt väärin Venäjän uudistustoimet. Sen sijaan on keskitytty sotilaskaluston vähättelyyn. Sen tuloksena länsi aliarvioi Venäjän sotilaallisen voiman, mikä on näkynyt mm. Ukrainan kriisissä.

3. Venäjä pystyisi nyt päihittämään minkä tahansa ex-Neuvostoliiton reunamilla olevan maan, jos niillä ei ole lännen tukea takanaan. Sen sijaan Venäjällä ei ole kykyä tehokkaaseen, pitkäaikaiseen maajoukkojen sotatoimeen esimerkiksi Syyriassa.

4. Euroopan sotilaallinen edistyneisyys verrattuna Venäjään kärsii kuitenkin heikosta taisteluvalmiudesta, alimiehityksestä sekä maiden keskinäisen koordinaation puutteesta.

5. Euroopan täytyisi kehittää yhteinen poliittinen vastaus Venäjän laajentumisuhkaan sekä ydinpelotteeseen ja samalla valmistua vastaamaan hybridisodankäyntiin. Tähän Eurooppa tarvitsee Yhdysvaltain tukea, mutta keskeisimpiä ovat EU:n kriisinhallintavirastot.

Videolla Venäjä ampuu ohjuksia Kaspianmerellä sijaitsevalta sotalaivalta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt