Yön uutiset: Hollywood-tähti suunnittelee elokuvaa Volkswagen-skandaalista, Kosovossa levotonta, nainen uhkasi yliopistoiskulla USA:ssa... - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Hollywood-tähti suunnittelee elokuvaa Volkswagen-skandaalista, Kosovossa levotonta, nainen uhkasi yliopistoiskulla USA:ssa...

Lue tästä yön nopea uutiskooste.

13.10.2015 5:30

Volkswagenin skandaalista kaavaillaan elokuvaa – Di Caprio mukana

Hollywoodissa suunnitellaan jo elokuvaa autonvalmistaja Volkswagenin päästöhuijauksesta.

Yhdysvaltalaisstudio Paramount ja tähtinäyttelijä Leonardo Di Caprion tuotantoyhtiö Appian Way ovat hankkineet elokuvaoikeudet New York Timesin toimittajan Jack Ewingin tulevaan kirjaan, jonka nimi ei ole vielä selvillä. Elokuvaan ei ole vielä kiinnitetty ohjaajaa tai näyttelijöitä. Lue lisää täältä.

Kosovossa poliittisia levottomuuksia

Kosovossa on puhjennut levottomuuksia tunnetun oppositiopoliitikon pidätyksen vuoksi. Sadat oppositiota kannattavat mielenosoittajat ovat heitelleet poliisilaitosta kivillä ja rikkoneet ikkunoita. Poliisi on vastannut hyökkäykseen kyynelkaasulla.

Oppositiopuolueen kansanedustaja pidätettiin, koska hän oli tehnyt kyynelkaasuiskun parlamenttiin. Hän ilmaisi sillä vastustavansa sopimusta, jonka EU on neuvotellut Kosovon ja Serbian välille. Lue lisää täältä.

Amnesty: Syyrian kurdijoukot ajavat ihmisiä kodeistaan ja polttavat kokonaisia kyliä

Amnesty Internationalin mukaan Syyriassa sotivat kurdijoukot ovat syyllistyneet sotarikoksiin. Järjestö sanoo kurdijoukkojen ajaneen ihmisiä kodeistaan, tuhonneen koteja ja polttaneen kokonaisia kyliä.

Yhdysvaltojen tukemat kurdijoukot käyvät sotaa terroristijärjestö Isisiä vastaan. Amnestyn mukaan siviilien kotien tuhoaminen ei ole kuitenkaan johtunut taisteluista, vaan kyseessä on suunnitelmallinen rangaistuskampanja. Lue lisää täältä.

Yliopistojoukkosurmalla uhkaillut nainen pidätetty Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa poliisi on pidättänyt naisen, joka uhkasi yliopistoa joukkosurmalla. 21-vuotias yliopisto-opiskelija julkaisi verkossa uhkauksen, jossa sanoi aikovansa ampua muita opiskelijoita Atlantassa sijaitsevassa Emoryn yliopistossa.

Naista syytetään terroriuhkauksen esittämisestä. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?