Tuntematon Mig-29 häiritsi Turkin F-16-hävittäjiä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tuntematon Mig-29 häiritsi Turkin F-16-hävittäjiä

Turkin asevoimat kertoo, että tunnistamaton hävittäjä on häirinnyt kahta turkkilaista sotilaskonetta.

Turkin ilmavoimien F-16-hävittäjä.­

5.10.2015 13:27 | Päivitetty 5.10.2015 14:56

Turkin asevoimien mukaan välikohtaus sattui eilen lähellä Syyrian rajaa. Hävittäjä oli malliltaan venäläisvalmisteinen Mig-29, mutta Turkki ei ole pystynyt varmistamaan, mille maalle kone kuuluu.

– Mig-29-hävittäjä häiritsi kahta F-16-hävittäjää viiden minuutin ja 40 sekunnin ajan. Migin kansallisuutta ei voitu vahvistaa, asevoimat sanoi lausunnossaan.

Aiemmin tänään Turkki syytti Venäjää ilmatilansa loukkaamisesta. Turkin mukaan Venäjän hävittäjä loukkasi Turkin ilmatilaa lauantaina lähellä Syyrian rajaa.

Turkin ilmavoimat lähetti kaksi hävittäjää venäläiskonetta vastaan, minkä jälkeen venäläiskone poistui Turkin ilmatilasta.

”Venäjä on vastuussa seurauksista”

Venäjä aloitti viime viikolla ilmaiskut Syyriassa. Turkki varoittaa, ettei ilmatilanloukkaus saa toistua, tai Venäjä on vastuussa seurauksista.

– Turkin asevoimilla on selvät ohjeet. Vaikka kyse olisi linnusta, sen matka pysäytetään, Turkin pääministeri Ahmet Davutoglu sanoi.

Turkin ulkoministeri Feridun Sinirlioglu on kertonut Turkin tyytymättömyydestä Venäjän ulkoministerille Sergei Lavroville. Lisäksi Sinirlioglu aikoo tavata Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin tänään.

Turkki ja Venäjä ovat pitkään olleet napit vastakkain Syyrian sodan takia. Turkki ei hyväksy Venäjän ilmaiskuja ja katsoo, että Syyrian kriisi ratkeaa vain, jos presidentti Bashar al-Assad väistyy vallasta. Venäjä puolestaan on al-Assadin kiivaimpia tukijoita.

Venäjä kertoo iskeneensä yhdeksään Isis-äärijärjestön kohteeseen viimeisten 24 tunnin aikana. Venäjän mukaan sen iskut ovat kohdistuneet muun muassa Isisin asevarastoon ja komentokeskukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?