Teinipoika katosi yli 7 vuotta sitten – luuranko savupiipussa ratkaisi karmean mysteerin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Teinipoika katosi yli 7 vuotta sitten – luuranko savupiipussa ratkaisi karmean mysteerin

Vuonna 2008 sitten kadonneen teinipojan mysteeri ratkesi karmivaan löytöön savupiipusta.

Yli seitsemän vuotta kateissa olleen Joshua Madduxin luuranko löytyi hylätyn mökin savupiipusta Yhdysvaltain Coloradon osavaltiossa.­

4.10.2015 7:15

Colodaron viranomaiset Yhdysvalloissa vahvistavat, että hylätyn mökin savupiipusta löydetty luuranko on tunnistettu Joshua Vernon Madduxiksi.

Madduxin katoaminen ja savupiippuun joutuminen ovat silti yhä mysteeri omaisilla ja virkavallalle.

– Ei tässä ole mitään järkeä. Olimme luulleet hänen olleen ihan missä päin maailmaa tahansa, mutta ei näin lähellä, kertoo Madduxin isosisar Kate Maddux Huffington Postille.

Joshua Madduxin, 18, näkivät viimeisen kerran hänen vanhempansa kotonaan 8. toukokuuta 2008.

– Hän oli kertonut menevänsä kävelylle. Hän piti luonnosta ja vaeltamisesta, kertoo Kate Maddux.

Joshua Maddux ei koskaan palannut ja hänet ilmoitettiin kadonneeksi. Etsinnät eivät johtaneet tulokseen.

Mökki metsässä

Elokuussa kuitenkin tehtiin yllättävä löytö, kun Woodland Parkissa purettiin kauan hylättynä ollut mökki. Sen savupiipusta löytyi ihmisen luuranko.

Luurangon hampaiden perusteella sen tunnistettiin olevan Joshua Maddux.

– Mökki sijaitsi vain parin korttelin päässä isäni talosta. Olimme tutkineet tarkoin kaikki lähimetsät, mutta emme koskaan mökkiä, kertoo Kate Maddux.

Mökin omistanut Chuck Murphy, 79, kertoo, että he eivät olleet käyttäneet sitä kymmeneen vuoteen.

– Kävimme satunnaisesti tarkistamassa paikat, mutta siellä oli lähinnä hiiriä, oravia ja pesukarhuja. Tosin mökissä haisi pahalle, kuvailee Murphy.

Mökki purettiin tulevan asuinalueen alta.

Kuolinsyy karmea?

Tellerin piirikunnan kuolinsyytutkija Al Born arvelee, että poika oli yrittänyt päästä sisään mökkiin piipun kautta, mutta oli juuttunut kiinni. Luurangon löytyessä olivat sen polvet pään yläpuolella ja käsi kasvoilla. Tapahtumaan ei epäillä liittyvän rikosta ja sitä tutkitaan tapaturmana.

– Hän ei ole kuollut välittömästi. Emme tiedä miten hän menehtyi. Hän ei kuollut nälkään, koska se kestäisi useamman viikon. Janoon kuolisi muutamassa päivässä ja hypotermiaan päivässä kahdessa. Emme voi näiden todisteiden valossa päätellä, mikä näistä olisi kuolinsyy, Born kertoo.

 Hän on saattanut huutaa apua, mutta kukaan ei ole voinut kuulla sitä.

– Hän on saattanut huutaa apua, mutta kukaan ei ole voinut kuulla sitä. Lähimmät talot ovat aika kaukana, eikä huutoja muutoinkaan olisi kuultu, koska savupiippu on vaimentanut ne, Born lisää.

Madduxin perheelle kuluneet seitsemän vuotta ovat olleet vaikeita ja kivuliaita.

– Ottaen huomioon omituiset olosuhteet, on silti todellinen ihme, että saimme mahdollisuuden antaa hänelle oikeat hautajaiset. Hän ei ole enää kateissa. Emme halunneet hänen löytyvän näin, mutta nyt hän on kotona, ja se on tärkeintä, Kate Maddux summaa.

Jutun otsikkoa muokattu 4.10.2015 kello 11.58: Alkuperäisessä otsikossa kerrottiin virheellisesti Joshua Madduxin kadonneen 10 vuotta sitten. Maddux katosi toukokuussa seitsemän vuotta sitten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?