Monet maat vaativat Venäjää lopettamaan ilmaiskut Syyriassa

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Yhdysvallat allekirjoitti liittolaistensa kanssa tänään vetoomuksen, jossa maat pyysivät Venäjää lopettamaan ilmaiskut Syyriassa.
BBC:n mukaan vetoomuksen allekirjoittivat Yhdysvaltojen lisäksi Britannia, Turkki, Saksa ja Ranska sekä Persianlahden arabimaiden liittolaiset.

Vetoomuksen mukaan Venäjän ilmaiskut voivat lisätä ääriliikkeiden radikalisoitumista. Liittolaisten mukaan iskut ovat myös vaatineet useita siviiliuhreja. Venäjä sen sijaan vakuuttaa, että maan sotakoneet ovat vältelleet siviilialueita.

Venäjän ilmaiskut Syyriassa ovat silminnäkijöiden mukaan jatkuneet tänään. Duuman ulkoasiainkomitean puheenjohtaja Aleksei Pushkov arvioi aiemmin ranskalaisen Europe 1 -radiokanavan haastattelussa, että ilmaiskut kestänevät 3–4 kuukautta.

Pushkov sanoi, että Yhdysvallat on vain ”teeskennellyt” iskeneensä Isisiä vastaan. Hän lupasi, että Venäjän operaatio on paljon tehokkaampi.

Venäjä: Iskuja komentopaikkoihin ja muihin Isis-kohteisiin

Venäjä kertoo tehneensä tänään uusia ilmaiskuja Syyriassa. Maan puolustusministeriön mukaan hyökkäykset osuivat 12:een äärijärjestö Isisin kohteeseen.

Venäjän mukaan iskut osuivat muun muassa komentopaikkaan Aleppon maakunnassa. Venäjä kertoo lisäksi, että komentopaikka Hamassa tuhoutui. Iskuja tehtiin myös Idlibin maakuntaan.

Länsivallat pelkäävät, että Venäjän iskut kohdistuvat maltillisiin oppositioryhmiinkin. Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrov sanoi eilen uutistoimisto AFP:n mukaan, että maan ilmavoimat ovat kohdistaneet iskunsa Isisiin, al-Qaidan liittolaiseen al-Nusran rintamaan sekä ”muihin terroristiryhmiin”.