Venäjän ortodoksikirkko luonnehtii Syyrian ilmaiskuja ”pyhäksi taisteluksi”

rac

Julkaistu:

Syyria
Venäjän ortodoksikirkko on ilmaissut tukensa parlamentin ylähuoneen keskiviikkoiselle päätökselle sallia sotatoimet äärijärjestö Isisiä vastaan Syyriassa, kertoo uutistoimisto AFP.
Venäjän ortodoksikirkko luonnehtii Syyrissa keskiviikkona käynnistettyjä sotilaallisia toimia pyhäksi taisteluksi.

– Sota terrorismia vastaan on pyhä taistelu ja tänään maastamme on tullut aktiivisin osapuoli tässä taistelussa, ortodoksikirkon ulkoasiain osaston päällikkö Vsevolod Tshaplin totesi uutistoimisto Interfaxille.

Myös vuodesta 2009 saakka Venäjän ortodoksista kirkkoa johtanut patriarkka Kirill ylistää parlamentin ylähuoneen keskiviikkona tekemää päätöstä.

– Venäjä teki vastuullisen päätöksen salliessaan asevoimien käytön syyrialaisten suojelemiseksi terroristien tyrannialta, Kirill sanoo ortodoksisen kirkon julkaisemassa tiedotteessa.

Kirillin mukaan aseellinen interventio on osoittautunut tarpeelliseksi Syyrian sisällissodan pitkittymisen vuoksi.

– Poliittinen vuoropuhelu ei ole tuonut mitään merkittävää parannusta viattomien ihmisten elämään, ja he tarvitsevat sotilaallista suojelua.

Kirillin mukaan sisällissodasta kärsivät sekä kristityt että muslimit.

Myös Venäjän muslimeja edustava Talgat Tadzhuddin on antanut tukensa Venäjän sotilaallisille iskuille Syyriassa.

– Annamme täyden tukemme Venäjän asevoimien käytölle taistelussa kansainvälistä terrorismia vastaan, hän totesi RIA Novostille.

AFP:n siteeraamien syyrialaisten turvallisuuslähteiden mukaan venäläiskoneet ja syyrialaiskoneet tekivät keskiviikkona useita ilmaiskuja Haman, Homsin ja Latakian alueilla.

Venäjä on korostanut, että sen toimien tarkoituksena on nimenomaan taistelu terrorismia ja islamilaisen valtion Isis-terroristeja vastaan. Kreml ilmoitti keskiviikkona, että se katsoo olevansa tästä eteenpäin ainoa laillinen ulkomaalainen toimija Syyrian "erikoisoperaatiossa".

Venäjän presidentinhallinnon päällikön Sergei Ivanovin mukaan maavoimia ei ole tarkoitus mobilisoida Syyriaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt