Venäjä vahvisti: Pommitimme Isisiä – useita iskuja eri puolille Syyriaa

Julkaistu: , Päivitetty:

Venäjän puolustusministeriö vahvistaa uutistoimisto AFP:n mukaan, että se on tehnyt ilmaiskuja Isis-järjestöä vastaan Syyriassa.
AFP:n siteeraamien syyrialaisten turvallisuuslähteiden mukaan venäläiskoneet ja syyrialaiskoneet tekivät useita ilmaiskuja Haman, Homsin ja Latakian alueilla. CNN:n mukaan Venäjä on ilmoittanut iskusta etukäteen Yhdysvalloille, mutta ei ole kertonut, mihin isku tehdään.

Venäjän parlamentin ylähuone eli liittoneuvosto antoi tänään presidentti Vladimir Putinille yksimielisen luvan käyttää asevoimia ”Venäjän alueen ulkopuolella”.

Presidentin hallinnon päällikkö Sergei Ivanov selitti Venäjän medialle, että lupa koskee käytännössä Syyriaa. Avunpyyntö oli tullut maan presidentiltä Bashar al-Assadilta.

Venäjä on korostanut, että sen toimien tarkoituksena on nimenomaan taistelu terrorismia ja islamilaisen valtion Isis-terroristeja vastaan. Kreml ilmoitti keskiviikkona, että se katsoo olevansa tästä eteenpäin ainoa laillinen ulkomaalainen toimija Syyrian "erikoisoperaatiossa".

– Asevoimien käyttö on mahdollista joko YK:n turvallisuusneuvoston päätöksellä tai maan oman legitiimin johdon pyynnöstä. Tässä tilanteessa Venäjä on käytännössä ainoa maa, joka tekee operaation laillisesti – Syyrian legitiimin presidentin pyynnöstä, Putinin lehdistöpäällikkö Dmitri Peskov sanoi talouslehti RBK:lle.

Yhdysvaltalaismedia Fox News uutisoi, että Venäjän viranomaiset olisivat jo vaatineet, että amerikkalaiset sotakoneet poistuvat välittömästi Syyrian ilmatilasta.

Fox News perustaa lähteensä nimettömänä esiintyneen yhdysvaltalaisviranomaisen kommentteihin. Fox Newsin mukaan venäläiset myös ilmoittivat, että sen hävittäjät lentävät nyt Syyrian alueella. Foxin armeijalähteiden mukaan Yhdysvaltain armeija ei suostu vaatimukseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt