Suomen iskut herättävät huomiota maailmalla – HS: ”Minulta on kysytty jo viisi kertaa, mikä Suomessa mättää”

rac

Julkaistu:

Pakolaiskriisi
The New York Times kutsuu uusimmassa artikkelissaan Suomessa turvapaikanhakijoita kohtaan tehtyjä iskuja ”ehkä kaikkein myrkyllisimmiksi”.
Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin tällä viikolla, kuinka Lahdessa otetut kuvat kotikutoiseen Ku Klux Klanin vaateparteen pukeutuneesta miehestä levisivät maailmalla.

New York Times käsitteli Suomessa turvapaikanhakijoita vastaan tehtyjä iskuja viikonloppuna myös toisessa artikkelissaan. Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Euroopan pakolaiskriisiä käsittelevässä artikkelissa YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n edustaja Amin Awad arvioi Euroopan pakolaiskriisin pahenevan entisestään: tähän saakka nähdyt pakolaisvirrat eurooppalaisten maiden rajoille saattavat olla vain jäävuoren huippu.


– En usko sen laantuvan, Awad sanoo.

Tällä hetkillä Euroopan suurimpia solmukohtia on Itävallan ja Unkarin välinen raja. New York Timesin mukaan rajan ylittää päivittäin jopa 10 000 pakolaista.

New York Times kirjoittaa, että kenties kaikkein myrkyllisimmät mielenosoitukset turvapaikanhakijoita vastaan on nähty Suomessa.

NYT viittaa paitsi Lahden mielenosoitukseen myös siihen, että Kouvolassa turvapaikanhakijoiden hätämajoituskeskuksen ovelle heitettiin polttopullo ja Torniossa mielenosoittajat muodostivat ihmismuurin Suomen ja Ruotsin rajalle.

HS: ”Samaan mustaan aukkoon Unkarin kanssa”

Helsingin Sanomat kertoo, että suomalaiset diplomaatit ja kansalaisjärjestöjen työntekijät ovat saaneet vastailla New Yorkissa toistuviin kysymyksiin Suomen kehitysapuleikkauksista ja rasismista.


– Minulta on kysytty tänä aamuna jo viisi kertaa, mikä Suomessa mättää, sanoo Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistyksen Kehyksen pääsihteeri Rilli Lappalainen HS:lle.

– Täällä YK:ssa Suomi on hyväksymässä julistusta, jossa tunnustetaan siirtolaisten positiivinen lisäarvo kestävään kehitykseen, ja samaan aikaan Suomessa on polttopulloiskuja pakolaisia vastaan. Tämä vie Suomen mielikuvissa samaan mustaan aukkoon Unkarin kanssa.