Venäjän rajavartijat purskahtivat nauruun – syyrialainen pakolainen lähestyi rajaa hämmentävällä kulkupelillä

Julkaistu:

Hätä keksii keinot
Pohjois-Norjan ja Venäjän rajalla olevat rajavartijat purskahtivat nauruun nähdessään syyrialaispakolaisen lähestyvän rajaa lasten polkupyörällä.
Polkupyöräilijä oli syyrialainen Wassem Khatib, 25.

Khatib saapui Venäjän ja Norjan rajalle tasapainoillen tutisevan lastenpyörän päällä, kantaen samalla selkäreppua, kitaraa ja vetäen perässään pyörillä varustettua matkalaukkua.

– Se polkupyörä ei ollut kovin helppo ajettava. Rajavartijat vain nauroivat, kertoi Khatib matkastaan Moscow Timesin mukaan.

Kulkupeli ei ollut hetken hermoromahduksen vaan käytännön sanelema valinta. Venäjän rajavyöhykkeen läpi on ajettava pysähtymättä suorinta reittiä – kävely ei ole sallittua.

Niinpä Khatib – joka etsi Norjasta turvapaikkaa – saavuttuaan ensin Beirutista Moskovan kautta Murmanskin satamaan, osti itselleen pyörän ja tilasi taksin lähelle rajavyöhykettä.

Rajavyöhykkeen liepeillä hän hyppäsi pyöränsä selkään ja alkoi polkea. Matkaa kertyi lopulta vain sata metriä ja Khatib on ollut nyt Norjassa viikon päivät.Pohjois-Norjassa aivan rajan tuntumassa sijaitsevan Kirkkoniemen poliisipäällikkö Hans Moellebakken sanoo Moscow Timesissa, että tämän vuoden aikana Pohjois-Norjan ja Venäjän rajan yli on tullut noin 400 pakolaista.

Se on paitsi turvallisempi, myös halvempi kuin Välimeren yli kulkeva reitti.