Putin palkitsi Venäjän homolain isän ”ansioista isänmaan hyväksi” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putin palkitsi Venäjän homolain isän ”ansioista isänmaan hyväksi”

Itä-Ukrainan kapinallisalueiden tukemisesta ja homolakialoitteestaan tunnettu pietarilainen poliitikko Vitali Milonov on saanut suuren kunnianosoituksen Venäjän presidentiltä.

Kuvassa homopropagandalain puoltajat pyrkivät sisälle Pietarin Queerfestiin. Vitali Milonov on silmälasipäinen mies kuvassa vasemmalla.­

14.9.2015 17:00

Vladimir Putin on myöntänyt Vitali Milonoville 2. luokan mitalin ”Ansioista isänmaan hyväksi”. Asiasta julkaistiin virallinen tiedote sunnuntaina.

– Aktiivisesta lainsäädäntötyöstä ja monivuotisesta vilpittömästä työskentelystä, lukee Milonovin saaman mitalin perusteluissa.

Milonov on pietarilainen kaupunginvaltuutettu, joka johtaa paikallisparlamentin lakiasiankomiteaa. Juuri Milonovin aloitteesta Pietarissa hyväksyttiin alaikäisille suunnatun homopropagandan kieltävä laki 2012, joka laajeni sittemmin Venäjällä valtakunnalliseksi 2013.

Milonov on myös vastustanut Pietarissa pidettyä Madonnan konserttia ja yrittänyt saada Madonnan tuomiolle venäläisessä oikeusistuimessa homopropagandan levittämisestä. Milonov ja hänen kannattajansa ovat myös tunnettuja siitä, että he käyvät häiriköimässä Pietarissa pidettäviä homojen oikeuksia ajavia tapahtumia.

”Teen vain työtäni”

Milonov on myös ottanut paheksuvasti kantaa muun muassa Suomen tasa-arvoiseen avioliittolakiin, Tom of Finland -postimerkkeihin ja suomalaiseen lastensuojeluun. Milonov on lisäksi Itä-Ukrainassa itsenäiseksi julistautuneen Donetskin kapinallisen ”kansantasavallan” edustaja Pietarissa.

Milonov kommentoi saamaansa mitalia uutissivusto Fontankalle seuraavasti:

– Kun sain kuulla siitä, minulle tuli toisaalta kunnioitettu olo, toisaalta epämukava olo. Epämukava olo tuli siksi, että tiesin toimittajien alkavan soitella minulle, Milonov sanoi.

– Teen vain työtäni niin kuin osaan. En ole pyrkinyt saamaan palkintoja, hän jatkoi.

Mitali osoittaa Putinin luottamusta

Russkaja sluzhba novostei -radiolle Milonov puolestaan sanoi, että mitali osoittaa Putinin luottamusta häneen. Samassa yhteydessä hän tarjoutui ottamaan vastaan brittilaulaja Elton Johnin, joka oli aiemmin ilmoittanut haluavansa puhua Venäjän homoseksuaalien oikeuksista Putinin kanssa.

– Älköön hän turhaan vaivatko meidän presidenttiämme kaikilla sateenkaariasioillaan. Olen valmis selittämään Elton Johnille, miksi hän on syvästi harhateillä. Jos hän haluaa, tulkoon vain tapaamiseen, minulla on vastaanottoaika, Milonov sanoi radiokanavalle.

Milonov ilmoitti myös, että Venäjän presidentin oman FSO-henkivartijapalvelun tehtävänä on estää Putinin luokse pyrkivien epätoivottujen vieraiden pääsy tämän lähelle.

Pietarissa uutinen Milonovin mitalista levisi sunnuntaina kansan keskuuteen samaan aikaan, kun kaupungissa järjestettiin mielenosoitus Pietarin historiallisten rakennusten ja arkkitehtuurin säilyttämisen puolesta.

Kun mielenosoituksen osallistujille kerrottiin Milonovin saamasta mitalista, väkijoukosta alkoi kuulua Fontankan mukaan huuto: ”Häpeä, häpeä”.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?