Uutuuskirja: Hitler sekoili huumepäissään koko sodan

Julkaistu:

SAKSA
Hitler käytti vahvoja huumeita säännöllisesti koko sodan ajan, paljastaa uusi kirja.
Tuoreessa kirjassa väitetään, että natsi-Saksan sotilaallinen menestys toisessa maailmansodassa tuli oli osin rankkojen huumeiden avittamana. Lisäksi itse Adolf Hitler oli käytännössä koko sodan sekaisin huumeista.

Saksalaisten rivisotilaiden urotekoja vauhditti Pervitin, jota napsittiin suurin määrin myös liittolaismaassa Suomessa. Pervitin on kemiallisesti valmistettua metamfetaniinia, joka nykyisin huumepiireissä tunnetaan myös termillä ”crystal meth”.

Saksalainen toimittaja ja kirjailija Norman Ohler väittää tuoressa kirjassaan Der Totale Rausch (Totaalinen euforia – Huumeet Kolmannessa valtakunnassa), että ”lääkärit ja huumeet pyörittivät paljolti natsisysteemiä”.

Innokkain narkomaaneista oli Adolf Hitler.

Ohlerin mukaan Hitler ei Pervitiiniin koskenut, vaan suosi enemmän mm. eläinstereoideja, joita otti pistoksina.


Myöhemmin Hitler vaihtoi Eukodaliin, joka on heroiinin kaltainen lääke.

Hitlerin piikittämisestä huolehti tämän henkilökohtainen lääkäri, tohtori Theodor Morell.

Ohlerin tutkimusten mukaan Morell totutti Hitlerin huumeisiin tultuaan tämän lääkäriksi 1936. Alkuun hän määräsi Mutaflor-nimistä lääkettä Hitlerin vatsakramppien vuoksi.

Vuosien mittaan Morell antoi Hitlerille yhä tehokkaampia huumeita, mm. toistuvasti metafmetamiinia piikkeinä.

Eräiden arveluiden mukaan Hitler ei toisen maailmasodan aikana nähnyt yhtään ”selvää päivää”, mikä selittäisi diktaattorin maaniset puheet julkisissa ja henkiläkohtaisissa tapaamisissa, sekä yllättävät mielentilamuutokset.

Ohler laskee, että vuosina 1941–45, yhteensä 1 349 päivän aikana Hitleriin piikitettiin ainakin 800 kertaa metamfetamiinia, stereoideja ja muita aineita sekä annettiin noin 1 100 pilleriä. Yhdysvaltalaisten mukaan Hitler käytti ainakin 74:ää erilaista lääkeainetta.

Vahvojen huumeiden käyttö johti Ohlerin mukaan lopulta siihen, kevääseen 1945 tultaessa Hitler oli jo rappeutunut narkomaani. Hänen hampaansa irtosivat ja Hitler napsi liikaa sokeria huumeoireiden vuoksi.

Ohlerin kirjasta uutisoivat muun muassa Deutsche Welle ja RT.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt