Ulkomaat

Ranska vahvistaa: löytynyt lentokoneen osa on peräisin MH370-turmakoneesta

Julkaistu:

Ranskan syyttäjät vahvistavat, että Reunionin saarilta löytynyt lentokoneen osa on peräisin MH370-turmakoneesta
Ranskan syyttäjät ovat kuukauden tutkimusten jälkeen vahvistaneet, että Reunionin saarelta löytynyt siiven palanen todella kuuluu kadonneeseen malesialaiskoneeseen.

– Tänään on mahdollista sanoa varmuudella, että Reunionin saarelta löytynyt laskusiivekkeen palanen on peräisin MH370-lennosta.

Ranskalaisen syyttäjän mukaan osan valmistaneen yrityksen teknikko tunnisti yhden kolmesta numerosta, jotka löytyivät osasta.

Osa löytyi Reunionin saarelta heinäkuun lopussa. Palasen on jo jonkin aikaa epäilty kuuluvan Malaysia Airlinesin kadonneesta MH370-koneesta, sillä yhtäkään toista Boeing 777-tyypin konetta ei ollut kadoksissa. Malesia ilmoitti löydön jälkeen, että maalipinta ja huoltonumerot täsmäsivät kadonneeseen koneeseen.

Malesia vahvisti jo elokuussa, että osa on peräisin MH370:sta, vaikka ranskalaistutkijat eivät olleet antaneet virallista vahvistusta asialle.

Kuala Lumpurista Pekingiin matkalla ollut lento MH370 katosi jäljettömiin runsas vuosi sitten maaliskuussa. Koneessa oli 239 ihmistä. Suurin osa matkustajista oli kiinalaisia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt