Lehdet: Ex-pääministerin osuutta lasten hyväksikäyttörinkiin tutkitaan Britanniassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lehdet: Ex-pääministerin osuutta lasten hyväksikäyttörinkiin tutkitaan Britanniassa

Jo 10 vuotta sitten kuolleen Edward Heathin nimen sanotaan nousseen esiin pedofiilitutkinnassa.

4.8.2015 18:52

Britannian entistä pääministeriä vastaan on esitetty vakava syytös. Brittimedian mukaan Lontoon metropolin poliisi tutkii edesmenneen Edward Heathin väitettyjä yhteyksiä lasten hyväksikäyttörinkiin.

Lehtitietojen mukaan maansa pääministerinä 1970-luvulla toiminut Heath on yksi poliisitutkinnan keskeisistä hahmoista.

Edward Heath toimi konservatiivipuolueen puheenjohtajana 1965–1975 ja Britannian pääministerinä 1970–1974. Hän kuoli 89-vuotiaana vuonna 2005.

Nyt tutkittavat väitteet liittyvät Reutersin mukaan Lounais-Englannin Wiltshiren poliisille jo 1960-luvulla tehtyyn tutkintapyyntöön. Heath asui Wiltshiressä suurimman osan elämässään. Poliisin toimintaa valvovan viranomaisen mukaan myös Wiltshiren poliisin toimintaa on tutkittu. Viranomaista on kiinnostanut, onko paikallinen poliisi aloittanut aikanaan Heathiin liittyvää lasten hyväksikäyttötutkintaa.

BBC:n mukaan poliisi olisi 1990-luvulla pannut pedofiilirinkitutkinnan jäihin sen jälkeen, kun paikallinen ilotalon pitäjä oli kertonut ex-pääministerin olevan yksi tapaukseen sekaantuneista. BBC:n tietojen mukaan sama nainen olisi itse kärsinyt kuuden vuoden vankeustuomion välitettyään ringille jopa 13-vuotiaita lapsia.

Wiltshiren poliisin mukaan se on yrittänyt etsiä silminnäkijöitä tai hyväksikäytön uhreja, että tutkinta voitaisiin aloittaa. Poliisi on BBC:n mukaan kieltäytynyt kommentoimasta asiaa enempää tässä vaiheessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?