Ulkomaat

Suolaa, ei metamfetamiinia – australialaismies istui putkassa neljä kuukautta turhaan

Julkaistu:

Australia
Queenslandin poliisi vetosi kiireisiin, kun se ei heti ehtinyt lähettää huumeeksi epäiltyä ainetta laboratoriotutkimuksiin.
Australialainen mies odotti kuukausia tutkintavankeudessa Queenslandissa sen jälkeen, kun hänet oli pidätetty huumausaineiden hallussapidosta epäiltynä. Poliisipartio oli rutiininomaisen tarkastuksen yhteydessä löytänyt Maryboroughista kotoisin olevan miehen autosta valkoista jauhetta, jonka se epäili olevan metamfetamiinia.

Poliisilla kesti kuitenkin neljä kuukautta, ennen kuin jauhe lähetettiin laboratorion tutkittavaksi. Vasta silloin paljastui, että löydetyssä pussissa oli suolaa, ei päihdetarkoituksiin valmistettua huumausainetta, ja mies vapautettiin välittömästi, kertoo The Australian.

Miehen asianajaja uskoo poliisin vitkutelleen asian selvittämisessä tahallaan, koska mies oli poliisille entuudestaan tuttu.

Queenslandin viranomaiset puolestaan ovat puolustaneet viivettä sillä, että rikosteknisessä laboratoriossa on ollut hidasteita jatkuvasti viimeisten 14 vuoden ajan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt