Tämä kuva muutti Syyriasta paenneen perheen elämän – lahjoituksia kahdessa vuorokaudessa yli 100 000 euroa

Julkaistu:

Hyväntekeväisyys
Norjalaisen aktivistin tviittaama kuva keräsi pakolaisperheelle vuorokaudessa lahjoituksina lähes 80 000 dollaria.
Kahden lapsen yksinhuoltajaisä Abdul Halim Attar oli vielä hetki sitten köyhä pakolainen, joka myi kuulakärkikyniä henkensä pitimiksi Libanonin pääkaupungin Beirutin kaduilla. Abdul ei vielä reilu viikko sitten pystynyt aavistamaankaan millä tavalla hänen elämänsä pian muuttuisi.

Norjalainen aktivisti Gissur Simonarson julkaisi viime viikolla Twitterissä koskettavan kuvan syyrialaismiehestä, joka piteli yhdessä kädessä kuulakärkikyniä ja tuki toisella kädellään olallaan nukkuvaa pientä tytärtään. Kuva herätti välittömästi sosiaalisessa mediassa kiinnostusta. Kuka oli tuo mies ja miten häntä voisi auttaa, moni kysyi.Jos kuva ei näy, katso se täältä.

– Se on hurjan tunteellinen kuva. Ilme hänen kasvoillaan ja se kuinka hän pitelee kuulakärkikyniä, kuin ne olisivat kaikki mitä hänellä on, sanoi Simonarson CNN:lle.

Simonarson päätti etsiä miehen. Lopulta Abdulin löysi yhdessä toisen aktivistin kanssa Beirutissa Carol Malouf.Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Kävi ilmi, että Abdulilla oli kuvassa mukana olleen 4-vuotiaan Reem-tytön lisäksi toinenkin lapsi Abdelillah. Perhe oli jo toistamiseen paossa. Alun perin he olivat lähteneet Palestiinasta sotaa pakoon Syyrian Damaskokseen Jarmukin pakolaisleirille. Syyrian sisällissodan pahentuessa he olivat jatkaneet Libanoniin. Perhe oli hyvin köyhä ja isä yritti elättää itsensä ja lapsensa kynäkaupalla kadulla.

Simonarson ilmoitti Twitterissä löytäneensä Abdulin ja pyysi apua.

– Löysin hänet! Nyt autetaan heitä, Simonarson tviittasi.Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Simonarson perusti yhteisörahoitustilin, jolle olisi tarkoitus kerätä Abdulin perheelle noin 5 000 dollaria vastaava summa rahaa. Twitterissä kampanja levisi hashtagilla #BuyPens (”ostakaa kyniä).

Sitten tapahtui ihme.

Tuntemattomat ihmiset lajoittivat pyydetyn summan rahaa vain puolessa tunnissa.

– Tämä kampanja on tainnut osoittaa, ettei inhimillisyys ole vielä kadonnut, Simonarson tviittasi ja pyysi ihmisiä lahjoittamaan lisää rahaa, jotta kerätyllä summalla voitaisiin auttaa enemmän ihmisiä.

Vuorokaudessa rahaa oli kertynyt jo 80 000 dollaria eli noin 75 000 euroa.

– Kun Abdul kuuli keräyksen tuotoista, hän purskahti itkuun. Hän oli niin kiitollinen ja sanoi vain yhä uudelleen kuinka kiitollinen hän oli ihmisten anteliaisuudesta, Simonarson kertoi.

Nyt 35-vuotiaalla yksinhuoltajaisällä oli viimein varaa lähettää lapsensa kouluun. Hän kertoi kuitenkin haluavansa auttaa muita Syyriasta paenneita. Pakolaisstatuksen vuoksi Abdul ja muut Syyriasta paenneet eivät saa työskennellä Libanonissa.

Nyt, lauantai-iltapäivään mennessä, Simunarsonin yhteisörahoitusprojekti oli kerännyt jo lähes 120 000 dollaria eli 110 000 euroa. Lahjoittajia oli yhteensä 4 400.

Neljästä miljoonasta Syyrian pakolaisesta suurin osa on paennut maan rajojen yli Turkkiin, Jordaniaan ja Libanoniin. Monien tavoin Abdulkin toivoo vain, että sota loppuisi Syyriassa ja hän voisi lapsineen palata kotiin.Jos tviitti ei näy, katso se täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt