Sri Lankan Rajapaksan katkera tappio parlamenttivaaleissa: ”Minä luovutan” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sri Lankan Rajapaksan katkera tappio parlamenttivaaleissa: ”Minä luovutan”

Entisen presidentin yritys nousta takaisin valtaan jäi onnistumatta.

Sri Lankan entinen presidentti Mahinda Rajapaksa otti takkiinsa myös eilen järjestetyissä parlamenttivaaleissa.

18.8.2015 11:31

Sri Lankassa vain tammikuussa presidentinvaalit hävinnyt Mahinda Rajapaksa on myöntänyt hävinneensä myös parlamenttivaalit.

– Unelmani pääministeriydestä on sammunut. Minä luovutan. Hävisimme hyvän kamppailun, Rajapaksa totesi AFP:n mukaan.

Kyseessä on suuri vaalitappio maata vuosikymmenen hallinneelle Rajapaksalle, 69. Sri Lankan politiikan ex-voimamies uskoi saavansa vahvan vaalivoiton, mutta myönsi tappion tiistaina.

– Kannatan hyvää hallintoa ja vastustan pahoja asioita, Rajapaksa sanoi maan eteläosassa sijaitsevasta Hambantotan-kodistaan puhelimitse uutistoimistoille.

Presidentti Maithripala Sirisena päätti pitää vaalit vuoden etuajassa vahvistaakseen oman puolueensa asemia parlamentissa. Vaikka Rajapaksan häviö on selvillä, äänestyksen lopulliset tulokset ovat vielä saamatta.

Tappioistaan huolimatta ex-presidentti Rajapaksalla on vankka kannatus maansa singaleesienemmistön keskuudessa. Singaleesit kukistivat toista kansanryhmää, pohjoisia tamileja edustavat kapinalliset keväällä 2009. Samalla päättyi 25-vuotinen sisällissota, jonka jälkiselvittelyjen venymisestä ja välttelemisestä Rajapaksaa on arvosteltu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?