Pudonnut indonesialaiskone löytyi

Julkaistu: , Päivitetty:

Papualla kadonnut Trigana Airin kone on löytynyt maahan syöksyneenä.
Paikalliset asukkaat ovat löytäneet sunnuntaina kadonneen Trigana Airin koneen Papualta, kertovat Indonesian viranomaiset.

Jo aiemmin oli saatu raportteja, että asukkaat olivat nähneet koneen maahansyöksyn. Turmakoneessa oli 54 ihmistä.

Kone on asukkaiden mukaan osunut vuorenrinteeseen metsäisellä ja vuoristoisella alueella.

– Viimeisimmän tiedon mukaan kone on löytynyt Ok Baben alueelta Bintangin vuoristosta. Paikalliset asukkaat välittivät tiedon, että kone törmäsi Tangok-vuoreen, Indonesian ilmailujohtaja Suprasetyo kertoi Reutersin mukaan.

Vaikeakulkuinen alue

Eloonjääneistä ei ole tietoja. Trigana Airin lennolla TGN267 oli 49 matkustajaa, joukossa viisi lasta, sekä viiden hengen miehistö.

Viranomaiset olivat jo keskeyttäneet etsinnät pimeyden vuoksi, ja he yrittävät nyt päästä paikalle aamuksi.


Kaksimoottorinen ATR 42-300 -potkurikone oli matkalla Papuan provinssin pääkaupungista Jayapurasta syrjäiselle Oksibilin lentoasemalle. Oksibilin lentoasema sijaitsee sisämaassa lähellä Papua-Uusi-Guinean rajaa.

Lentokone oli pyytänyt laskeutumislupaa Oksibilin lennonjohdolta kymmenen minuuttia ennen kuin sen oli määrä laskeutua. Lento oli lähtenyt Jayapurasta vain noin puoli tuntia aiemmin.

Trigana Air on EU:n mustalla listalla. Yhtiölle on sattunut vuosien varrella useita vakavia onnettomuuksia ja sen turvallisuudessa on todettu puutteita eurooppalaisten standardien mukaan.

Turmakone on Reutersin mukaan ollut lentokäytössä 27 vuotta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt