Yksi Japanin aktiivisimmista tulivuorista uhkaa purkautua ydinvoimalan lähellä – viranomaiset nostivat valmiustasoa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yksi Japanin aktiivisimmista tulivuorista uhkaa purkautua ydinvoimalan lähellä – viranomaiset nostivat valmiustasoa

Japani on antanut varoituksen, että tulivuori uudelleenkäynnistetyn ydinvoimalan edustalla on osoittanut aktiivisuuden merkkejä.

15.8.2015 16:04

Japani on kehottanut alueen asukkaita varautumaan evakuointitoimenpiteisiin.

Sakurajiman tulivuori eteläisellä Kyushun saarella on yksi Japanin aktiivisimmista tulivuorista. Ydinvoiman säännöstelystä vastaava järjestö NRA on kuitenkin arvioinut, että mahdollisuus suuren luokan vulkaaniseen toimintaan Sendain laitoksen elinaikana on vähäinen.

Pienet purkaukset eivät ole kovinkaan harvinaisia, mutta Japanin meteorologianlaitoksen mukaan nyt voi olla luvassa isompi purkaus.

– On vaara, että vuoren juurella saattaa sataa kiviä. Varoitamme siis alueiden asukkaita varautumaan evakuointiin tarpeen mukaan, uutistoimisto Reuters siteeraa laitosta.

Laitos on nostanut varoitustasoa yhdellä pykälällä luokasta kolme luokkaan neljä. Varoitus vaikuttaa noin sataan ihmiseen.

Japani käynnisti Sendain ydinvoimalansa uudestaan tiistaina. Kyseessä on ensimmäinen reaktori, joka käynnistettiin uudelleen uusien turvallisuusstandardien alaisuudessa. Japani sulki ydinvoimalansa vuoden 2011 Fukushiman onnettomuuden jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?