Brittilehti: Tarkka-ampuja pelasti isän ja 8-vuotiaan pojan Isisin kurkunleikkaajalta juuri ennen teloitusta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brittilehti: Tarkka-ampuja pelasti isän ja 8-vuotiaan pojan Isisin kurkunleikkaajalta juuri ennen teloitusta

SAS:n tarkka-ampujasta on tullut englantilaisten uusi sankari.

10.8.2015 21:32

Special Air Servicen eli Britannian maavoimien erikoisjoukkojen tarkka-ampuja pelasti miehen ja tämän nuoren pojan Syyrian autiomaassa vain hetki ennen kuin Isis-terroristijärjestön jäsen olisi teloittanut heidät, kertoo Daily Express.

SAS:n sotilas ampui teloittajan ja kaksi muuta Isisin jäsentä ennen kuin nämä ehtivät murhata miehen ja pojan.

Mies ja poika kuuluivat shia-muslimeihin, joita Isis pitää vääräuskoisina.

SAS:n joukot eivät olleet paikalla sattumalta. Daily Expressin lähteiden mukaan irakilainen vakooja oli paljastanut erikoisjoukoille Isisin suunnittelevan teloituksia syyrialaisessa kylässä, lähellä Turkin rajaa.

SAS:n joukkojen saapuessa paikalle useita shioja oli jo ehditty murhata ja maassa makasi lukuisia päättömiä ruumiita, Daily Express kertoo.

Sotilaslähteiden mukaan SAS:n yksikkö saapui syyrialaiskylän ulkopuolelle juuri, kun Isisin järjestämä oikeudenkäynti oli käynnissä. Kylän asukkaat oli kerätty aseilla uhkaamalla aukiolle seuraamaan teloituksia.

Erikoisjoukot eivät uskaltaneet tilata ilmaiskua, sillä he pelkäsivät aiheuttavansa useiden siviilien kuoleman. Sen sijaan he päättivät käyttää ryhmän tarkka-ampujaa, vaikka matkaa kylään oli noin kilometrin verran.

– Maassa makasi jo päättömiä ruumiita. Sotilaat näkivät kiikareilla, kuinka kyläläiset pelkäsivät ja itkivät. Mies ja nuori poika oli raahattu väkijoukon eteen ja heidät oli pakotettu polvilleen, eräs lähde kertoi Daily Star Sundaylle.

– Pitkä partasuinen mies veti esiin pitkän veitsen. Hän alkoi huutaa ja potkia miestä ja poikaa. Teloitettavien molemmilla puolilla seisoi aseistautunut Isisin jäsen. Erikoisjoukkojen sotilas ampui teloittajan vain hetkeä ennen kuin hän olisi katkaissut uhrinsa kaulan.

Tilanne kylän aukiolla pysähtyi.

– Kaikki vain tuijottivat hämmästyneinä. Tarkka-ampuja jatkoi. Hän ampui kaksi muuta Isisin terroristia. Joku väkijoukosta tunkeutui esiin ja vapautti sidotun miehen ja pojan. Terroristit pakenivat paikalta lava-autolla, lähde kuvailee.

Britannian erikoisjoukot ovat taistelleet irakilaisten ja syyrialaisten Isisin vastaisten ryhmittymien rinnalla jo yli vuoden verran.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?