DN: Raskaana oleva ruotsalaistyttö jumissa Isisin alueella Syyriassa

Julkaistu:

Tytön isä vetosi ruotsalaisviranomaisiin, jotka ovat voimattomia.
Ruotsalainen 15-vuotias raskaana oleva tyttö on isänsä mukaan jäänyt jumiin äärijärjestö Isisin hallitsemalle alueelle Syyriaan. Tyttö haluaisi palata Ruotsiin, mutta ei pysty eikä kukaan myöskään pysty auttamaan häntä.

Tyttö matkusti Syyriaan 19-vuotiaan ruotsalaisnuorukaisen kanssa alkukesästä. Parin motiivit ovat epäselvät, mutta ilmeisesti nuorukaisella oli tavoitteena osallistua maan taisteluihin. Nuorukaista epäillään tytön sieppauksesta, tosin tiedot tapauksesta ovat hatarat.

Tytön perhe onnistui saamaan tähän yhteyden internetin välityksellä. Viesteilyssä kävi ilmi, että tyttö on mitä todennäköisimmin äärijärjestö Isisin hallitsemalla alueella ja haluaisi pois Syyriasta.

– Tämä on painajainen. Hän haluaisi kotiin, mutta kukaan ei voi auttaa häntä, tytön isä sanoi ruotsalaislehti Dagend Nyheterille.

Isisin on arveltu suhtautuvan vihamielisesti riveistään lipeämään haluaviin länsimaalaisiin.

Ei aiemmin ulkomailla

Ruotsalaistyttö asui ennen Syyriaan matkustamistaan sijaiskodissa. Hän ei ole koskaan aiemmin ollut ulkomailla, eikä hänellä ole passia.

Tyttö on perheen mukaan jo kuudennella kuulla raskaana.

Tyttö ja nuorukainen onnistuivat matkustamaan junalla läpi Euroopan Turkkiin ja sieltä Syyriaan. Tytön isän DN:lle kertomien tietojen mukaan kaksikko pysäytettiin Unkarissa ja Bulgariassa, mutta heidän sallittiin jatkaa matkaa, koska heistä ei siinä vaiheessa ollut etsintäkuulutusta.

– Saimme tietää hänen lähdöstään vasta yhdeksän päivän kuluttua, isä perustelee etsintöjen myöhästymistä.

Ruotsin ulkoministeriö vahvistaa tytön olevan Syyriassa. Sotatilan vuoksi ruotsalaisviranomaisten toimintakyky on kuitenkin liki olematon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt