Israelilaismiljonäärin radikaali ehdotus: Suomesta oma valtio maailman pakolaisille

Julkaistu:

Miljonäärin mukaan pakolaiset voitaisiin asuttaa Suomeen, koska täällä on vähän asukkaita ja paljon tilaa.
Maailmassa lähes 60 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa. Pakolaisia on nyt enemmän kuin koskaan sitten toisen maailmansodan. Israelilaismiljonääri Jason Buzilla on maailman pakolaisongelmaan erikoinen ratkaisu: hänen mukaansa kaikki maailman pakolaiset voitaisiin asuttaa esimerkiksi Suomeen.

– Suomessa on noin viisi miljoonaa asukasta, mutta pinta-alaltaan se on yhtä suuri kuin Yhdistynyt kuningaskunta, missä elää 65 miljoonaa ihmistä, Buzi sanoo 20 Minuten -lehdelle.

Toinen vaihtoehtoinen sijoituspaikka pakolaisille voisi miehen mukaan olla Filippiinien tai Indonesian saarivaltioissa, mistä löytyy tuhansia asumattomia saaria. Kolmas ratkaisu olisi ottaa haltuun harvaan asuttu valtio, kuten Dominica, jossa on alle 100 000 asukasta. Buzi on myös kirjoittanut radikaaliksi ratkaisuksi kutsumastaan ideasta 11-sivuisen raportin.

– Jos joku maa myisi suvereniteettinsa ja muuttuisi oikeaksi pakolaisvaltioksi, se voisi hyötyä työntekijöistä ja usein erittäin hyvin koulutetuista ammattilaisista, Buzi esittää.

 

Tänään 195 suvereenia maata on tunnustettu ympäri maailmaa. Ja tarvitsemme yhden lisää...

San Franciscossa asuva liikemies kuuluu Yhdysvaltojen rikkaimpiin ihmisiin. Buzi on luonut miljoonaomaisuutensa kiinteistöbisneksellä ja toivoo saavansa rahoituksen pakolaisvaltion luomiseen miljardööreiltä ja hallituksilta. Israelilaislähtöinen Buzi tunnetaan myös tempauksesta, jossa hän kätki rahaa sisältäviä kirjekuoria suurkaupunkeihin ja jakoi niiden sijainnista vinkkejä Twitterissä.

– Tänään 195 suvereenia maata on tunnustettu ympäri maailmaa. Ja tarvitsemme yhden lisää... Maan, jota kuka tahansa pakolainen mistä päin maailmaa hyvänsä voi kutsua kodikseen. Missä jokaisella on samat lailliset oikeudet elää, tehdä työtä, hankkia koulutus ja perhe, myydä ja ostaa omaisuutta, perustaa yritys niin kuin kuka tahansa meistä, Buzi sanoi viime viikolla Huffington Postin haastattelussa.

Ota kantaa

Pitäisikö pakolaisille perustaa oma valtio?

Kyllä 27% Ei 73%
Ääniä yhteensä 84105

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt