Telegraph: Terveen eläkkeellä olevan brittinaisen päätös päättää elämänsä sveitsiläisklinikalla kuohuttaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Telegraph: Terveen eläkkeellä olevan brittinaisen päätös päättää elämänsä sveitsiläisklinikalla kuohuttaa

Brittilehden mukaan perusterve 75-vuotias entinen saattohoitaja halusi päättää elämänsä, sillä vanheneminen ”on kamalaa”.

2.8.2015 22:10

Gill Paraohin päätöksestä päättää elämänsä avustetusti sveitsiläisellä klinikalla kirjoitetaan brittimediassa laajasti. Asiasta muun muassa uutisoiva Telegraph-lehti kirjoittaa, että 75-vuotias saattohoitopotilaiden kanssa elämänsä työskennellyt Paraoh kertoi ennen kuolemaansa, että hän oli nähnyt elämässään, mitä vanheneminen saattaa tehdä ihmiselle.

Paraohin mukaan vanheneminen hänen näkemänsä perusteella ”on kamalaa”. Paraohin kaksi lasta tuki äitiään päätöksessä, vaikkakaan he eivät olisi sitä halunneet. Paraohin puoliso John oli mukana klinikalla.

Paraohin päätös on kuohuttanut ihmisiä Britanniassa laajasti. Varsinkin sveitsiläisklinikoiden toimintaa ja avustettua kuolemaa vastaan olevat järjestöt ovat järkyttyneitä tapahtuneesta.

Viime vuonna tehdyn tutkimuksen mukaan vuosina 2008-2012 Sveitsiin kuolemaan matkustaneista 611 ihmisestä joka viides oli Britanniasta.

– Joka päivä nautin elämästäni. En yksinkertaisesti halua seurata tätä polkua, jossa kuntoni huononee ja viimeisessä vaiheessa tarvitsen paljon apua. Minun oli tehtävä päätös, sillä kukaan muu ei siitä tee. Ajatus siitä, että tarvitsisin apua lapsiltani, tuntuu kauhealta. Tiedän useita vanhoja ihmisiä, jotka odottavat ja jopa vaativat apua lapsiltaan, mutta mielestäni se on itsekkäin ja vastuuttomin asia, jonka voi tehdä, Paraoh kirjoitti medialle lähettämässään kirjeessä ”Viimeiset sanani”.

Arvatenkin naisen antamat kommentit ja päätös ylipäätään ovat aiheuttaneet laajan väittelyn muun muassa vanhustenhoidosta Britanniassa ja siitä, miten naisen tekemään päätökseen pitäisi suhtautua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?