Mysteerilennon etsinnät: Vääntynyt metalliromu ei olekaan Malaysia Airlinesin koneesta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mysteerilennon etsinnät: Vääntynyt metalliromu ei olekaan Malaysia Airlinesin koneesta

Reunionin saarelta löytynyt lentokoneen oveksi arveltu metalliromu ei ole peräisin lentokoneesta, kertoivat uutistoimistot AP ja AFP sunnuntaina.

Reunionin saarella Intian valtamerellä on käynyt kova kuhina viime viikosta alkaen, kun viranomaiset löysivät kappaleen, joka hyvin suurella todennäköisyydellä on Boeing 777 -koneeseen kuuluva siivenpala.­

2.8.2015 17:05

AP:n haastatteleman malesialaisen ilmailuviranomaisen mukaan kyseessä ovat tavalliset tikkaat, eikä niillä ole mitään tekemistä kateissa olevan malesialaiskoneen kanssa.

Ranskalle kuuluvalta Reunionilta löytyi aiemmin viikolla siivenkappale, joka on viety tutkittavaksi Ranskaan. Malesian viranomaiset vahvistivat sunnuntaina, että kappale on peräisin Boeing 777 -koneesta. Kadonnut kone oli samaa mallia. AP:n mukaan monet ovat varmoja siitä, että kappale on juuri kadonneesta koneesta, koska muita mallin koneita ei ole kateissa.

Saarelta on löytynyt myös muuta romua, jonka alkuperää nyt selvitetään, kuten esimerkiksi matkalaukun jäänteiltä vaikuttava esine. Sekin on tutkittavana Ranskassa.

Reunionin saarelta on löydetty useita esineitä, joiden yhteyttä kadonneeseen MH370-lentoon on tutkittu. Muun muassa tällainen kahva löytyi rantakivikosta. Viranomaisten mukaan yksikään sunnuntaina löydetyistä romuista ei ole MH370:stä.­

Uutistoimisto AFP:n mukaan malesialaisviranomaiset ovat kuitenkin kehottaneet saarella olevia ihmisiä ja viranomaisia valppauteen, mikäli saarelle ajelehtisi vielä sellaisia tavaroita tai kappaleita, jotka saattaisivat olla kadonneesta lennosta. Rannoilla ei ole kuitenkaan käynnissä virallisia etsintöjä tällä hetkellä.

Malaysia Airlinesin lento MH370 katosi 8. maaliskuuta 2014 matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin. Koneessa oli yhteensä 239 ihmistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?