Poliisi haki rannalta epämääräisen metalliesineen – epäillään mysteerikoneen osaksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi haki rannalta epämääräisen metalliesineen – epäillään mysteerikoneen osaksi

Reunionin saarelta on löytynyt kappale, jonka epäillään olevan lennolla MH370 kadonneesta koneesta.

Poliisi nouti rannalta löytyneen metalliesineen.­

2.8.2015 10:09 | Päivitetty 2.8.2015 14:49

Brittiläinen uutiskanava Sky News kertoo, että Reunionin saarelta on tehty uusi löytö liittyen kadonneeseen malesialaislentokoneeseen.

Kanavan mukaan saarelta on löydetty kappale, jota epäillään lennolta MH370 peräisin olevaksi. Kappale löytyi eri puolelta saarta kuin viime viikolla löydetty siiven osa.

Ensin kerrottiin, että kyseessä olisi ovi, mutta tällä hetkellä esineestä ei ole varmuutta.

Uutistoimistot ovat julkaisseet kuvan kivikossa näkyvästä vääntyneestä metalliesineestä, jossa näyttäisi olevan kahva. Esineestä erottuu myös kiinalaistyyppisiä kirjaimia. Poliisit pakkasivat esineet salkkuun ja veivät pois.

Siiveke on tällä hetkellä Ranskassa, jossa selvitetään, kuuluiko se kadonneeseen koneeseen. Useat asiantuntijat pitävät jo lähes varmana, että siiven osa on Boeing 777 -mallista, jollainen myös kadonnut lentokone on.

Huffington Postin mukaan yksityiskohtaiset tutkimukset alkavat näillä näkymin keskiviikkona.

Brittilehti Telegraphin haastattelussa paikallinen romunkerääjä Nicolas Ferrier väittää löytäneensä rannalta jo toukokuussa lentokoneen istuimen sekä pari matkalaukkua, mutta polttaneensa ne tavallisena jätteenä, sillä hän ei osannut edes ajatella niiden olevan mitenkään merkityksellisiä.

MH370 katosi matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin vuonna 2014. Lennolla oli mukana 239 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Reunionin saarelta Madagaskarin länsipuolelta tehtyjen löytöjen toivotaan selvittävän koneen arvoituksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?