Brittilehdet: Cecil-leijonan tappanut esitteli kuolleen eläimen kuvaa ja kertoi rikkoneensa ennätyksen? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brittilehdet: Cecil-leijonan tappanut esitteli kuolleen eläimen kuvaa ja kertoi rikkoneensa ennätyksen?

Brittilehdet Telegraph ja Daily Mirror kirjoittavat, että Zimbabwen tunnetuimman leijonan tappanut ja suurta raivoa herättänyt yhdysvaltalaishammaslääkäri Walter Palmer olisi esitellyt leijonan kuvaa kännykästään ja kertonut ”rikkoneensa ennätyksen”.

Walter Palmerin vastaanotto Minnesotassa on pysynyt kiinni viime tiistaista lähtien. Sen ulkopuolelle on tuotu tuhansia pehmoleluja ja vastaanoton edessä on järjestetty useita mielenosoituksia.

1.8.2015 14:53

Suurta raivoa sosiaalisessa mediassa herättänyt, suurriistaa harrastuksenaan metsästävä yhdysvaltalainen hammaslääkäri Walter Palmer oli näyttänyt valokuvia tappamastaan Cecil-leijonasta yhdysvaltalaisessa ravintolassa, kertovat brittilehdet Telegraph ja Daily Mirror.

Ravintolan tarjoilija, Danielle-nimeä käyttävä nainen sanoo Daily Mirrorille, että Palmer oli saapunut ravintolaan viime viikolla ennen kuin raivo miestä kohtaan repesi maailmanlaajuiseksi.

Nainen työskentelee Doolittle’s Woodfire Grill -nimisessä ravintolassa Alxandriassa.

– Hän näytti minulle kuvan leijonasta kännykästään. Teeskentelin olevani kiinnostunut, mutta en todella ollut. En oikein tiennyt, mitä sanoa. Hän sanoi myös, että oli rikkonut jonkunlaisen ennätyksen tappaessaan suurimman leijonan, mutta en ollut asiasta kiinnostunut, nainen sanoo Daily Mirrorille.

Nainen antoi haastattelun sen jälkeen, kun kävi ilmi, että Zimbabwe aikoo vaatia miehen luovuttamista Yhdysvalloista. Sittemmin on kerrottu, että myös yhdysvaltalaisviranomaiset tutkivat leijonan tappamista ja sitä, onko Palmer mahdollisesti rikkonut myös Yhdysvaltojen lainsäädäntöä. Zimbabwe on ilmoittanut, että Cecilin kuolemassa on kyse laittomasta metsästyksestä.

Tänään yhdysvaltalaismedia kertoi, että Palmer on ollut yhteydessä viranomaisiin ja että asian tutkinta on alkanut virallisesti.

Palmer on kuitenkin puolustautunut sanomalla, ettei hän tiennyt, millaisesta eläimestä oli kyse ja että hän oli siinä luulossa, että eläimen metsästys oli laillista.

Cecil eli suojellulla Hwangen kansallispuiston alueella, josta se houkuteltiin ulos 1. heinäkuuta auringon laskeuduttua.

Cecil oli Zimbabwen kuuluisin leijona ja turistinähtävyys.

Cecil oli afrikkalaisviranomaisten mukaan houkuteltu pois suojelualueelta eläimen ruhon avulla ja sitä oli ammuttu ensin jousella. Leijona ei kuollut tähän, vaan metsästäjät etsivät sitä 40 tunnin ajan. Lopulta Cecil löytyi ja se ammuttiin, nyljettiin ja sen pää irrotettiin.

Daily Mirrorin tietojen mukaan Cecilin nahka ja pää on luovutettu Zimbabwessa poliisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?