Ulkomaat

Löytyikö mystisesti kadonnut MH370? Intian valtamerestä löytyi lentokoneen osa

Julkaistu: , Päivitetty:

MH370
Réunionin saaren edustalta Intian valtamerestä on löydetty osa, joka on ilmeisesti lentokoneen siiven pala.
Mahdollisesti lentokoneesta peräisin olevaa romua on löydetty Réunion-saaren rannikolta. Romun yhteyttä vuonna 2014 kadonneeseen Malaysian Airlinesin koneeseen tutkitaan, kertoo Réunionilla oleva Ranskan ilmavoimiin kuuluva adjutantti Christian Retournat CNN:n mukaan.

Romu löydettiin St. Andren rannikolta, Retournat kertoo.

– On vielä aivan liian aikaista sanoa, onko kyseessä MH370. Me löysimme romun vasta tänä aamuna.


CNN:n mukaan osa löytyi vedestä saaren edustalta, mutta STT uutisoi AFP:tä lainaten, että noin kaksi metriä pitkä kappale löytyi saaren rannalta. STT kertoo kappaleen löytäneen saaren rantaa puhdistamassa olleet ihmiset.

– Se oli simpukankuorien peitossa, joten voi päätellä sen olleen vedessä kauan, yksi silminnäkijä sanoi.

Lentoturvallisuuden asiantuntijan Xavier Tytelmanin mukaan ei voi sulkea pois sitä mahdollisuutta, että se kuuluisi malesialaiskoneeseen. Tytelman kertoo Daily Mailin mukaan löydöllä on huomattavia yhtenäisyyksiä Boeing 777 -koneen siivekkeen kanssa.

International Business Times kirjoittaa, että löydetty kappale saattaa kuulua kadonneeseen malesialaiskoneeseen tai saaren lähistölle vuonna 2006 pudonneeseen koneeseen tai Yemenia Airwaysin Komoreille vuonna 2009 pudonneeseen koneeseen.

Malaysia Airlinesin lento MH370 katosi mystisesti maaliskuussa 2014, kun se oli matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin. Koneessa oli 239, joiden kaikkien oletetaan kuolleen. Konetta ei laajoista, kuukausia kestäneistä etsinnöistä huolimatta ole löydetty. Viime huhtikuussa etsintäaluetta laajennettiin 120 000 neliökilometriin.


CNN uutisoi aiemmin kesäkuussa, että kadonneen koneen etsinnät todennäköisesti lopetetaan ensi vuonna, jos uusia johtolankoja ei löydy.Jos twiitti ei näy oikein, voit katsoa sen tästä.Juttu muutettu 30.7. klo 8.28. Korjattu neliömetrit neliökilometreiksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt