Zimbabwe jäljittää Cecil-leijonan surmaajaa – maksoiko eurooppalainen kansallissymbolista muhkean tapporahan? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Zimbabwe jäljittää Cecil-leijonan surmaajaa – maksoiko eurooppalainen kansallissymbolista muhkean tapporahan?

Espanjalaismiehen epäillään maksaneen kansallispuiston oppaille 50 000 euroa, jotta pääsisi metsästämään turistinähtävyyttä.

26.7.2015 22:18

Zimbabwen viranomaiset yrittävät jäljittää espanjalaista, joka surmasi Hwangen kansallispuistossa eläneen Cecil-leijonan.

Yksi Afrikan kuuluisimmista leijonista löytyi päättömänä ja nyljettynä puiston ulkopuolelta aiemmin tässä kuussa, kertoo brittimedia The Guardian.

Oxfordin yliopiston tutkijat ovat seuranneet kolmetoistavuotiasta leijonaurosta gps-pannan avulla jo useita vuosia. Tämän perusteella sen viimeinen vaellus saatiin selville.

Eläin oli houkuteltu puiston ulkopuolelle tuoreen ruhon avulla, jonka jälkeen sitä oli ammuttu jousella ja seurattu jopa neljäkymmentä tuntia. Lopuksi se oli surmattu kiväärillä.

– Cecilin kuolema on tragedia, ei vain siksi, että se oli Zimbabwen symboli, vaan myös koska siltä jäi kuusi pentua kuolemaan: uusi uros tappaa ne päästäkseen parittelemaan Cecilin kolmen naaraan kanssa, salametsästystä ehkäisevän Zimbabwe Conservation Task Forcen johtaja Johnny Rodrigues luennehti The Guardianille.

– Kaksi metsästäjää auttanutta henkilö on pidätetty, mutta emme ole vielä jäljittäneet metsästäjää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?