Kreikkalaisen eläintarhan asukkaita uhkaa nälänhätä - ”Tässä on kyse elämästä ja kuolemasta” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kreikkalaisen eläintarhan asukkaita uhkaa nälänhätä - ”Tässä on kyse elämästä ja kuolemasta”

Kreikkalaisen eläintarhan perustaja kertoo, että pankkisiirtojen ja rahan noston rajoitusten vuoksi he eivät voi ostaa rehua tai muuta ruokaa eläimilleen. Rehua riittää vain ensi viikkoon asti.

17.7.2015 14:15

Attica Zoological Park -eläintarhan perustaja Jean-Jacques Lesueur on pyytänyt poikkeuslupaa Kreikan valtionvarainministeriöltä pankkirajoituksia koskien, sillä hän ei saa tilattua rehua eläinten ruokkimiseen. Kreikassa pankkisiirtoja ja käteisvarojen nostoa on rajoitettu talouskriisin vuoksi.

Lesueur ei ole vielä saanut poikkeuslupaa. Samaan aikaan eläintarhan silli- ja jauhomatovarastot hupenevat.

- Me tilaamme niitä ulkomailta ehkä tonnin verran vuodessa, mutta pienissä erissä, joten uusi erä saapuu noin kolmen viikon välein. Ensi viikolla meiltä loppuu varastot, jos emme kykene maksamaan uutta tilausta, hän kertoi.

Eläintarhassa on yli 345 vaarassa olevaa lajia.

- Delfiinit, pelikaanit, pingviinit ja hylkeet syövät noin 50 000 tonnia pakastettua kalaa vuodessa, jotka tilataan Hollannista ja jotka pitää maksaa etukäteen. Tällä hetkelle emme voi tehdä mitään. Meidän tilimme on lukittu, emmekä saa mitään rahaa ulos maasta, Lesueur sanoi. Hän kertoi tarvitsevansa vain muutamia tuhansia euroja tilatakseen tarvittavat rehut.

Lesueurin mukaan joitakin annoksia voisi korvata paikallisella rehulla, mutta niistä puuttuisi elintärkeät vitamiinit ja proteiinit, joita eläimet tarvitsevat. Esimerkiksi sarvikuonot voisivat elää hevosille suunniteltulla rehulla, mutta niiden terveys kärsisi suuresti pitkällä aikavälillä.

Lesueur sanoi, että poikkeusluvan saaminen on elämän ja kuoleman asia monille eläintarhan asukkaille.

- Toivon, että saamme luvan, sillä tässä on kyse elämästä ja kuolemasta joillekin eläimille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?