Liikuttava elefanttiele: Sirkusnorsut kiiruhtivat julmassa tempussa kellahtaneen toverinsa tueksi – katso kuvat ja video - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Liikuttava elefanttiele: Sirkusnorsut kiiruhtivat julmassa tempussa kellahtaneen toverinsa tueksi – katso kuvat ja video

Elefantti ei unohda – myöskään tovereitaan.

Elefantti kellahti pahannäköisesti kyljelleen maahan parin metrin korkeudesta valkovenäläisessä sirkuksessa.

16.7.2015 11:45

Valkovenäläisessä sirkuksessa nähtiin alkuviikosta surullinen, mutta samalla tavallaan liikuttava kohtaus.

Yksi elefantti pakotettiin kiipeämään jakkarapyramidin päälle ja seisomaan etujalkojensa varassa. Temppu onnistuikin ja yleisö osoitti suosiotaan. Kun eläinparka oli tulossa alas, ylin jakkara horjahti ja elefantti kellahti pahannäköisesti kyljelleen maahan parin metrin korkeudesta.

Vaarallisen näköisen kaatumisen voit katsoa alla olevalta videolta.

Näytöksessä esiintyneet kaksi muuta elefanttia eivät jääneet toimettomiksi, vaan kiiruhtivat heti kehään kaatuneen vankitoverinsa luokse. Eläimet seurasivat huolestuneina vieressä, kun kolmas elefantti yritti kömpiä pystyyn.

Vaikka elefantin kaatuminen näytti pahalta, yleisö selvisi säikähdyksellä. Valko-Venäjän median mukaan elefantti kuitenkin loukkaantui. Se aiotaan kuitenkin pakottaa takaisin sirkuslavalle heti, kun se on toipunut.

Eläinten sirkustemppuilu on vähintäänkin kyseenalaista toimintaa. Valko-Venäjän tapaus osoittaa, että se on suorastaan vaarallista, mutta eläinten koulutus on vielä raaempaa. Eläimiä kohdellaan kaltoin, jotta niiden luonto murtuisi ja ne alistuisiva temppuihin.

Monet maat ja alueet ovat kieltäneet eläinten käytön sirkuksissa. Monet sirkukset ovat luopuneet muun muassa elefanteista vapaaehtoisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?