Yhdysvaltalaisopettaja sai tuomion kolmen teinioppilaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä – 30 vuotta vankeutta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yhdysvaltalaisopettaja sai tuomion kolmen teinioppilaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä – 30 vuotta vankeutta

Brianne Alticen tuomio on uutisoitu kansainvälisissä tiedotusvälineissä näyttävästi.

Julkaistu: 11.7.2015 12:39

Entinen lukion opettaja tuomittiin torstaina 30 vuoden vankeuteen Utahissa, Yhdysvalloissa. Tuomion perusteena oli opettajan sekaantuminen kolmeen teini-ikäiseen poikaan.

Brianne Altice, 36, sai kolmesta törkeästä seksuaalirikoksesta yhteensä 30 vuotta vankeutta torstaina 7. heinäkuuta. Altice toimi opettajana Davis High School -lukiossa Davisin piirikunnassa Utahin osavaltiossa viime helmikuuhun asti.

Uhrit ovat alaikäisiä poikia, jotka opiskelevat kyseisessä lukiossa. Huffington Postin mukaan yksi uhreista oli rikosten tapahtuessa 16-vuotias ja kaksi oli 17-vuotiaita.

Syyttäjien mukaan opettaja antoi poikien jäädä tuntien jälkeen luokkahuoneeseen ja ystävystyä kanssaan. Vuoden mittaan kanssakäyminen muuttui seksuaaliseksi, yhden uhrin mukaan edeten ajan oloon suukottelusta yhdyntään.

Altice pyysi tuomarilta, ettei hän joutuisi vankilaan. Entinen opettaja vetosi siihen, että hänen lapsensa tarvitsevat häntä, ja vakuutti, että on valmis perusteelliseen elämänmuutokseen. Altice myös väitti tiedotusvälineiden kohdelleen häntä epäreilusti.

”Olen oppinut läksyni”

Fox13Now-julkaisun mukaan syytetty pyysi pitkäksi venähtäneessä oikeudenkäynnissä anteeksi kyynelet silmissä ja anoi tuomarilta armoa.

– Olen oppinut läksyni tavalla, jota ette voi edes kuvitella, Altice sanoi.

– Minua ovat olleet tuomitsemassa mielet, jotka eivät tunne minua, suut jotka eivät koskaan ole kysyneet minulta yhtäkään kysymystä, ja korvat jotka eivät koskaan ole kuulleet näkemystäni asioista. Yhtenä päivänä ihmistä rakastetaan, seuraavana päivänä hän on maalitaulu, opettaja sanoi.

Huhtikuussa Altice myönsi oikeudelle syyllistyneensä kolmeen törkeään seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Hänen vapautettiin 11 muusta syytteestä, joihin lukeutui muun muassa törkeä raiskaus.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Puolustusasianajaja: ”En puolustele hänen tekojaan”

Kaikki hyväksikäytön uhrit ovat Davis High Schoolin opiskelijoita. Alticen puolustusasianajaja Ed Brass vetosi siihen, että syytetty ei sekaantumisten tapahtuessa toiminut lasten opettajana, mutta tuomarin mukaan hän oli rakentanut lapsiin luottamuksellisen suhteen.

– En puolustele hänen tekojaan. Hän on syyllistynyt erittäin vakaviin rikoksiin, asiasta ei ole kysymystäkään, Brass sanoi oikeussalissa.

Puolustusasianajajan mukaan teinipojat painostivat opettajaa seksuaalisiin suhteisiin useiden kuukausien ajan. Piirikunnan syyttäjät totesivat, että opettajan olisi pitänyt torjua heidät, ja uhreille aiheutui vakavaa harmia.

– Jostakin syystä yhteiskunnassamme ajatellaan, että pojat ovat poikia ja tämä on kenen tahansa pojan toteutunut unelma, sanoi piirikunnan asianajaja Cristina Ortega.

– Ei se ole. Tämä ei ole fantasiaa, vaan todellista elämää.

Muokattu klo. 14.54: Jutun ingressiin korjattu oikea osavaltio, Utah.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?